Afacerile furnizorului de servicii IT Sistec au scazut cu 8% in 2010

Sistec, integrator si furnizor de servicii IT, a inregistrat anul trecut o scadere cu 8% a cifrei de afaceri, fata de 2009, la 6,1 milioane euro, si a obtinut un profit brut de 600.000 euro, a declarat pentru Marius Capraru, directorul executiv al companiei, potrivit Mediafax.

"Variatia s-a datorat scaderii unor tarife, masura necesara pentru ca Sistec sa isi pastreze nivelul de competitivitate", a spus Capraru (foto).
In 2010 si in primul trimestru al acestui an, proiectele realizate de companie acopera toate categoriile de activitati.

"Printre realizarile din aceasta perioada se numara contracte noi de outsourcing IT, o solutie de supraveghere video pentru o primarie importanta, realizata in parteneriat, precum si implementarea solutiei ABAS automotive la unul din cei mai semnificativi furnizori Dacia, sau a solutiei de pret/print la una din bancile din top cinci", a afirmat directorul executiv al companiei.

El a adaugat ca unul dintre cele mai importante contracte semnate, "poate cel mai important", a fost realizarea unei infrastructuri proprii de cercetare-dezvoltare, cofinantata din fonduri europene nerambursabile.

Pentru intregul an, compania are stabilite doua bugete, unul pesimist, dar si unul optimist.

"Ne dorim ca indicatorii financiari sa se situeze peste nivelul anului 2010. Suntem o companie orientata pe proiect, in consecinta primele trei luni ale anului reprezinta o perioada prea scurta pentru a fi relevanta, atat pentru o comparatie cu 2010, cat si pentru o extrapolare a rezultatului pe intregul an", a subliniat Capraru.

In prezent, Sistec are 190 de angajati, fata de 224 la finalul lui 2009.

"Pe varianta optimista de buget, vom putea ajunge la 220 de angajati catre sfarsitul anului in curs. In prezent, inlocuim cateva din pozitiile neacoperite si vom continua sa facem angajari pe masura ce proiectele pe care le avem vor deveni viabile", a mai spus directorul executiv al integratorului si furnizorului de servicii IT.

Sistec face parte din grupul RTC Holding, controlat de omul de afaceri Octavian Radu.

Citeste si:

Profil IT - Marius Carpuci, Sistec: Fara Internet m-as simti ca intr-un concediu in insule cu soacra


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Munții Alpi, transformați în ”seifuri” pentru bogații lumii: cât costă o cameră
Setari Cookie-uri