Franta vrea sa obtina cel putin 2,5 miliarde euro pe licentele pentru folosirea frecventelor de telecomunicatii mobile de a patra generatie (4G), pe care urmeaza sa le scoata in curand la licitatie, a declarat pentru Le Figaro ministrul industriei, Eric Besson, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Autoritatile franceze sunt in ultimele etape de organizare a licitatiei pentru spectrul de frecvente 4G. Conditiile stabilite de stat pentru aceasta licitatie vor influenta decisiv piata telecom franceza, a treia din Europa, in urmatorii ani.

Guvernul a anuntat anterior ca vrea cel putin doua miliarde de euro pentru frecvente, dar Besson a declarat ca noua suma reflecta mai bine preturile obtinute in licitatii similare in Statele Unite, Suedia si Germania.

"Franta nu trebuie sa-si vanda frecventele la preturi reduse", a afirmat el intr-un interviu publicat saptamana aceasta.

Besson a adaugat ca licitatia va fi impartita in mai multe loturi pentru a impiedica participantii cu resurse financiare mari, precum France Telecom, sa cumpere majoritatea frecventelor si sa obtina un avantaj competitiv major in raport cu rivalii mai mici, precum Bouygues sau Iliad.

Frecventele 4G scoase la vanzare de statul francez sunt de doua tipuri. Guvernul scoate la licitatie patru loturi in banda de 800 megahertzi, cea mai cautata pentru ca poate transfera debite uriase de comunicatii si date pe distante lungi. Besson sustine ca pretul minim acceptat de stat pentru aceste frecvente va fi de 1,8 miliarde euro.

Cel de-al doilea tip de frecventa scoasa la licitatie este in banda de 2,6 gigahertzi, in care sunt disponibile numeroase loturi, vandute insa la un pret mult mai redus din cauza calitatii mai slabe. Besson a aratat ca guvernul a stabilit un pret minim de 700 milioane euro pentru frecventele in banda 2,6 GHz.

Besson a adaugat ca licitatia va incepe in iunie, iar ofertele vor fi acceptate pana an septembrie. Rezultatele licitatiei vor fi alfate in octombrie pentru banda de 2,6 GHz, respectiv in noiembrie pentru loturile din banda de 800 MHz.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri