“Scaderea numarului de clienti a rezultat in urma deconectarilor SIM-urilor prepay inactive si a aplicarii unor noi standarde de raportare a bazei de clienti”, explica oficialii companiei.

Diminuarea este similara cu cea a Orange Romania, cel mai mare operator local de telefonie mobila, care a pierdut 535.000 de clienti intre aprilie anul trecut si martie anul acesta.

La sfarsitul anului financiar, clientii serviciilor pe baza de abonament au reprezentat 37 % din totalul bazei, iar cei prepay 63 %.

Pe de alta parte, veniturile companiei au fost de 835,6 milioane de euro intre aprilie 2010 si martie anul acesta , mai putin cu 9,3% la nivelul intregului an financiar. Veniturile din servicii au fost de 797,2 milioane de Euro in anul financiar incheiat la 31 martie 2011.

“Desi veniturile au continuat sa scada de la un an la altul, pe fondul dificultatilor economice cu care se confrunta clientii nostri, rata de scadere s-a diminuat de la un trimestru la altul, ceea ce arata o tendinta de revenire a pietei, pe termen lung. Adoptia serviciilor de date mobile si in special a serviciilor de internet pe mobil a crescut semnificativ”, a declarat Iñaki Berroeta, presedinte si CEO Vodafone Romania

Profitul operational EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) a fost de 305,6 milioane de euro in anul financiar 2010/ 2011, ceea ce reprezinta o scadere de 22,8% de la un an la altul, iar EBITDA ca procent din venituri a fost de 36,6%.

Citeste si:

In anul financiar incheiat la 31 martie 2011, profitul operational al Vodafone Romania a fost afectat de amenda de 28,3 milioane de euro aplicata de Consiliul Concurentei.

Venitul mediu pe utilizator (ARPU) a fost de 6,5 euro pentru anul financiar 2010/2011 si de 6,1 euro pentru trimestrul incheiat la 31 martie 2011.

Vodafone Romania este divizia grupului Vodafone, cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu un numar de 370 milioane de clienti in intreaga lume, la 31 martie 2011.

Grupul are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 40 de retele partenere in intreaga lume.

Citeste si Deconectarile si noile standarde de raportare au dus Vodafone la cel mai mic numar de clienti din ultimii trei ani