Un hacker a folosit serviciul Elastic Computer Cloud (EC2) al Amazon pentru a ataca in aprilie serviciile de divertisment online ale Sony, a declarat saptamana trecuta o sursa apropiata situatiei.

Intrusul, care si-a creat un cont fals in prezent dezactivat, nu a atacat serverele Amazon, a precizat sursa.

Incidentul ilustreaza dilema cu care se confrunta directorul general al Amazon, Jeff Bezos, si anume ca serviciul de cloud-computing este la fel de ieftin pentru hackeri ca si pentru clienti corporatisti precum Netflix sau Eli Lilly.

Atacul cibernetic din aprilie a compromis conturile a peste 100 de milioane de clienti ai Sony, acesta fiind cel mai grav caz de incalcare a securitatii datelor dupa furtul numerelor de carduri de credit si debit din sistemele Heartland Payment Systems, in 2009.

Citeste si:

"Oricine poate sa isi creeze un cont pe Amazon si sa il foloseasca anonim. Daca folosesc computerul din dormitorul propriu, sunt mai usor de depistat decat daca utilizeaza serviciile Amazon", a declarat Pete Malcolm, director general al companiei Abiquo din Redwood City, California.

Sony, criticata pentru informarea cu intarziere a clientilor, a repornit partial serviciile PlayStation Network si Qriocity, oprite pe 20 aprilie din cauza atacului informatic.

Reprezentantii Amazon, cel mai mare retailer online la nivel mondial, si cei ai Sony au refuzat sa comenteze.