Romtelecom, Bluepoint IT Solutions si OTE Academy lanseaza portalul Online Business School pentru a sustine implementarea proiectului “Imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor prin antreprenoriat durabil” (ICIMM).
Prin intermediul acestui proiect, persoanele cu functii de conducere din companiile mici si mijlocii din Romania vor beneficia gratuit de cursuri de formare si indrumare pentru dezvoltarea afacerilor si aptitudinilor profesionale. ICIMM va fi implementat in etape pe parcursul urmatorilor doi ani si jumatate.

Prima faza a proiectului ICIMM consta intr-o serie de seminarii informative organizate in 7 orase din intreaga tara. In cadrul acestor seminarii, managerii de IMM-uri pot afla mai multe informatii despre proiect si despre oportunitatile pe care le ofera acesta pentru dezvoltarea abilitatilor lor antreprenoriale si profesionale.

Mai multe detalii despre calendarul seminariilor si despre etapele proiectului sunt disponibile pe website-ul dedicat proiectului - www.bizschool.ro.

Ca parte a proiectului ICIMM, la acest moment este desfasurat la nivel national, un studiu in randul reprezentantilor IMM-urilor din Romania. Acesta are ca scop analiza tipurilor si nivelurilor de competente care le sunt necesare managerilor pentru dezvoltarea companiilor in care lucreaza. Materialele digitale pentru dezvoltare profesionala si metodele de livrare oferite in cadrul proiectului vor fi personalizate conform rezultatelor studiului.

Cursurile se vor concentra pe imbunatatirea abilitatilor manageriale generale, administrarea optima a unor arii profesionale specifice (precum leadership, marketing, vanzari), sustinerea antreprenoriatului in mediul economic romanesc (contabilitate si aspecte juridice), dezvoltarea abilitatilor de monitorizare a afacerii (precum pregatirea unui plan de afaceri sau a unui buget), imbunatatirea capacitatii de operare PC sau dezvoltarea cunostintelor de limbi straine.

Cursurile vor fi disponibile online prin intermediul platformei de e-learning dezvoltata pentru Online Business School, completata ocazional cu sesiuni de cursuri traditionale, in clasa. Platforma de e-learning permite utilizatorilor acces rapid si repetitiv la materialele de curs, precum si administrarea prezentei la curs chiar la nivel individual, permitand fiecarui cursant sa parcurga materia in ritmul sau. Din punct de vedere tehnic, permite monitorizarea procesului de instruire de catre echipa care administreaza proiectul, poate genera rapoarte, permite desfasurarea de teste si evaluari. Suport pentru mentorat online, videoclipuri si simulari de bune practici vor fi asigurate de specialisti renumiti in mediul de afaceri, pentru o experienta de invatare integrata.

Proiectul Online Business School isi propune sa indrume 6000 de manageri si lideri de afaceri din IMM-urile din Romania. Dupa ce vor participa la sesiunile de instruire, acestia vor obtine cunostinte semnificative pentru a-si imbunatati abilitatile si performantele personale care ii vor ajuta sa sustina dezvoltarea companiilor lor, inclusiv pe noi piete.

Proiectul ICIMM este realizat cu foduri europene, in urma obtinerii unei finantari in valoare de aproximativ 18 milioane lei.

Romtelecom Business Solutions coordoneaza proiectul demostrandu-si inca o data angajamentul de a sustine companiile romanesti prin livrarea de solutii personalizate de comunicatii la cheie. Bluepoint IT Solutions este un furnizor de solutii IT si de e-learning, responsabil pentru aplicatia care va contine cursuri online variate. OTE Academy este o organizatie destinata training-ului vocational, subsidiara a OTE in Grecia. Bluepoint IT Solutions si OTE Academy vor oferi continutul digital pentru dezvoltare profesionala care va fi pus la dispozite participantilor prin intermediul programului.

Mai multe detalii cu privire la implementarea proiectului, precum si inscrieri la seminarii si cursuri se pot face pe www.bizschool.ro.

Proiect cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni!


Persoana de contact:
Roxana Mihul – responsabil de PR
Romtelecom
roxana.mihul@romtelecom.ro





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri