Afacerile HP au crescut in toate regiunile inainte de conversia in dolari, compania remarcand o dinamica accelerata in marile economii emergente (Brazilia, Rusia, India si China), se arata intr-un comunicat transmis marti de gigantul american.

Rezultatele au fost sustinute in principal de operatiunile comerciale, datorita investitiilor companiilor in tehnologie, noteaza HP.

Pe segmentul retail, compania semnaleaza o evolutie neuniforma a comportamentului consumatorilor si a succesului diferitelor categorii de produse la nivel mondial, de la o regiune la alta.

HP a incheiat primul trimestru al anului trecut cu venituri de 31,2 miliarde dolari si un profit de 2,3 miliarde dolari.

Citeste si:

Compania a redus insa prognoza pentru intregul an, din cauza impactului cutremurului din Japonia si vanzarilor reduse de PC-uri destinate consumatorilor, transmite agentia Reuters.

Pentru trimestrul al doilea, HP estimeaza venituri intre 31,4 miliarde dolari si 31,6 miliarde dolari, iar pe ansamblul intregului an compania anticipeaza incasari de 130-131,5 miliarde dolari.