Nokia, Intel, Motorola, Texas Instruments si Modeo au format o alianta pentru promovarea unui standard tehnologic numit DVB-H pentru serviciile de televiziune destinate telefoanelor mobile, informeaza Reuters.

Alianta Mobile DTV Alliance are ca obiectiv incurajarea adoptarii de standarde deschise pentru transmisiunile TV catre telefoanele mobile, cu precadere pe piata nord-americana.

Tehnologia DVB-H (transmisiuni video digitale - mobile) ocoleste retelele mobile si transmite emisiunile direct de la sursele TV, permitand ca milioane de utilizatori sa aiba acces simultan la acest serviciu. Beneficiarii pot avea acces la servicii interactive si sa comande programe la cerere prin intermediul retelelor de telefonie mobila.

Operatorii de telefonie mobila doresc sa profite de pe urma legaturii intre utilizatori si televiziune in conditiile scaderii veniturilor serviciilor vocale ca urmare a intensificarii concurentei si a reglementarilor care au impus diminuarea tarifelor.

Mobile DTV Alliance a anuntat ca mai mult de zece retele DVB-H se afla in faza de testare, sau au fost finalizate, in state precum Australia, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie si Statele Unite. In cazul pietei americane, infrastructura DVB-H va fi gata sa intre in exploatare pana in 2007.

DVB-H intra in concurenta cu tehnologia de transmisiuni audio digitale (DAB), care se afla tot in faza de testare, ca si cu tehnologia MediaFlo dezvoltata de compania Qualcomm

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri