Astfel, la nivel national, Ghiseul.ro va acoperi peste un milion de locuitori, in prezent acesta fiind disponibil pentru aproximativ 970.000 de persoane.

„In urma discutiilor pe care le-am avut cu multi primari din toate zonele tarii, am confirmarea interesului pentru SNEP-Ghiseul.ro in orasele pe care le administreaza si am primit asigurarea ca se vor inrola in termen”, a precizat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme.

Pentru efectuarea unei plati, cetateanul poate accesa sistemul printr-un user si o parola, pe care le va primi de la administratia locala. Site-ul este utilizabil de pe orice browser de internet (Explorer, Mozilla, Safari, Chrome, Opera etc.)

Citeste si:

Sistemul National de Plata a Taxelor si Impozitelor cu cardul bancar - Ghiseul.ro a fost lansat la finalul lunii martie, iar pana la sfarsitul lui 2012, vor fi acoperite toate cele aproximativ 3.500 de administratii locale din tara.

In primele trei luni de la pornirea sistemului se inregistreaza in sistem orasele cu peste 150.000 de locuitori, iar in urmatoarele cinci luni vor fi integrate orasele cu pana la 150.000 de locuitori. Apoi, in ultima etapa (in cel mult sase luni) va urma integrarea comunelor si a institutiilor publice nevizate in primele doua etape.