LinkedIn, cea mai mare retea sociala de business din lume, si-a dublat valoarea pe Bursa din New York la o zi de la oferta publica initiala, o actiune tranzactionandu-se cu 94,25$. LinkedIn devine astfel una din doar sapte companii care au reusit aceasta performanta din 2001, scrie presa internationala.

Evolutia de 109% a valorii actiunilor este a doua in ultimii 10 ani, dupa ce compania din China Qihoo a reusit o crestere de 134% in prima zi de tranzactionare, in martie.

“LinkedIn este prima retea sociala listata la bursa si se vede ce interes prezinta aceste miscari”, spune Matt Therian de la Renaissance Capital.

Listarea la bursa a LinkedIn este importanta deoarece seteaza standarde in ceea ce priveste asteptarile privind viitoarele listari ale unor retele sociale precum Facebook sau Twitter.

LinkedIn a oferit spre tranzactionare doar 7,8 milioane actiuni, circa 10% din companie.

LinkedIn are peste 100 de milioane de utilizatori inregistrati si a generat un profit de 15 milioane de dolari anul trecut. Anul acesta insa, analistii estimeaza ca se asteapta ca reteaua sociala sa nu genereze profit, pe fondul investitiilor masive.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si