Producatorul japonez de electronice incearca sa se redreseze dupa dezastrul natural din martie si atacurile informatice care au fortat compania sa inchida timp de circa doua luni retelele de jocuri video PlayStation.

Astfel, Sony si-a modificat estimarile privind rezultatul financiar pentru ultimul an fiscal la o pierdere de 260 miliarde yeni (3,2 miliarde de dolari), de la un profit de 70 miliarde yeni, din cauza unui element negativ "non-cash" de 360 miliarde yeni legat de returnarea unor taxe in Japonia.

Compania a mentinut insa estimarea privind profitul operational la 200 miliarde yeni (2,4 miliarde de dolari).
Cutremurul si valul tsuinami care au lovit in martie coasta de nord-est a Japoniei au afectat sever mai multe fabrici Sony, au intrerupt lanturile comerciale si au dat tonul unei scaderi abrupte a consumului pe piata locala.
Estimarea preliminara pentru anul fiscal 2011-2012 indica un profit operational similar, de 200 miliarde yeni.

Citeste si:

Sony estimeaza impactul cutremurului in actualul an fiscal la 150 miliarde yeni, la nivel operational.

In privinta atacurilor care au fortat compania sa inchida PlayStation Network, Sony sustine ca "costurile cunoscute" se plaseaza in apropierea nvielului de 14 miliarde yeni. Compania vrea sa restaureze retelele afectate la conditii normale de operare pana la sfarsitul lunii mai.

Multe companii japoneze, inclusiv Panasonic, principalul rival al Sony, nu au emis inca estimarui pentru anul fiscal care se va incheia in martie 2012, din cauza incertitudinilor induse de cutremur.