Presedintele imperiului media News Corporation, Rupert Murdoch (foto), considera ca Internetul este doar la inceputul dezvoltarii si ca apritia conexiunilor de banda larga, dar si cele de mare viteza (broadbandul) reprezinta inceputul epocii de aur pentru mass media.

Vor exista foarte multe moduri de a urmari un film sau de a citi un ziar. Cred ca suntem la inceputul unei epoci de aur pentru media, dar toate aceste minunate inventii nu inseamna nimic daca nu adaugi ceva anume la ele. Trebuie sa aiba un continut a spus Murdoch intr-un interviu acordat postului BBC Radio 5, citat de Reuteurs. Magnatul de origine australiana a mai adaugat ca grupul pe care il conduce va profita din plin de aceste noi oportunitati care se ivesc odata cu dezvoltarea internetului.

Investitii de miliarde de dolari in Internet

In acest sens, imperiul media condus de Rupert Murdoch a platit mai multe miliarde de dolari pentru a achizitiona cateva companii care isi desfasoara activitatea pe internet. Numai in ultimele luni News Corp. a investit peste 1 miliard de dolari pentru achizitionarea grupului Intermix Media care detine portalul de internet myspace.com, dar si pentru preluarea ING Entertainment care are in proprietate mai multe siteuri de divertisment.

Murdoch isi protezeaza afacerea

Murdoch detine circa 30 % din News Corp., un imperiu care include retelele de televiziune Fox si Sky, studiourile de film Twentieth Century Fox, ziarele britanice Times si Sun, precum si operatori TV prin satelit in toata lumea.

Pentru a pastra controlul asupra afacerii, Murdoch elaborat un plan intitulat pastila otravita. Acest plan presupune ca in cazul in care cineva incearca sa cumpere un portofoliu mai mare de 15 % din actiunile companieai, pe piata sa fie lansate automat un numar excesiv de actiuni suplimentare. Pana in acest moment, masura a dat roade, ea fiind impusa in 2004, cand Liberty Media Corp si-a marit portofoliul de actiuni pana la nivelul de 18 %.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri