DT este cel mai mare actionar al grupului elen OTE, cu un pachet de 30% din actiuni, urmat de guvernul elen, cu 20%. OTE controleaza in Romania 54% din capitalul Romtelecom, divizia locala de telefonie mobila Cosmote si reteaua de magazine Germanos, cu profil IT&C.

Grupul german este "un pic mai ezitant" in privinta majorarii participatiei la OTE, din cauza recesiunii din Grecia, principala piata a operatorului telecom elen, si a lipsei de cooperare din partea guvernului de la Atena, a spus Mahler, citat de Mediafax.

Grecia vrea sa vanda jumatate din participatia la OTE, parte a unui program amplu de vanzare de active. Statul elen are optiunea de a vinde DT 10% din actiunile OTE pana la sfarsitul anului.

DT, care a acceptat in martie sa vanda divizia T-Mobile din SUA pentru 39 miliarde de dolari, ar putea achizitiona active de telefonie fixa pe piete europene ca cea din Polonia, pentru a limita pierderile de clienti in regiune.

Citeste si:

Grupul, cel mai mare de pe piata telecom din Europa, analizeaza adaugarea de servicii de telefonie fixa si internet in banda larga operatiunilor din in Polonia, Olanda si Austria, a spus Mahler.

Divizia europeana a DT a generat 34% din veniturile grupului in primul trimestru.