Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Postei Romane va discuta saptamana aceasta un plan de restructurare care vizeaza pregatirea operatorului pentru liberalizarea serviciilor postale, programata pentru 1 ianuarie 2013, a declarat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, potrivit Mediafax.

"Una dintre consecintele planului de restructurare a activitatii va fi dispartia mai multor posturi de conducere din structura organizatorica a Postei. De asemenea, se urmareste ca structura organizatorica sa devina mai flexibila si mai adaptata la dezvoltarea unui sistem informatic integrat la nivelul tuturor unitatilor operatorului", a spus Vreme, prezent la conferinta "Ziua Comunicatiilor".

El nu a dorit sa dea mai multe detalii si a invitat presa sa se adreseze in acest sens reprezentantilor Postei.

Totodata, Vreme a spus ca Posta va relua licitatia pentru achizitia unui sistem informatic integrat.

In martie, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis anularea licitatiei organizate de Posta Romana pentru un sistem informatic integrat de 14,9 milioane de euro, dupa ce a admis o contestatiile depuse de sase firme si un cabinet de avocatura. In baza deciziei Consiliului, autoritatea contractanta a anulat procedura de atribuire a contractului.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de peste 7.100 de oficii postale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse intr-o retea virtuala privata (VPN).

Saptamanal, operatorul distribuie peste 11 milioane de trimiteri postale.

Actionarii companiei sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.
Societatea are circa 34.200 de angajati, din care peste 11.000 sunt factori postali.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si