Intel a dezvaluit luni o noua categorie de laptop-uri, acestea urmand sa includa cele mai eficiente caracteristici existente in tabletele PC, producatorul de microcipuri incercand astfel sa castige teren pe o piata a gadgeturilor mobile ce creste exploziv, scrie Financial Times.
La expozitia tehnologica Computex din Taipei, producatorul de computere Asus va prezenta primul laptop din categoria Ultrabook, Asus UX21, oficialii Intel anuntand ca alti producatori vor anunta propriile modele pana in Craciun. Pretul unui astfel de laptop-tableta va fi sub 1.000 de dolari.

Ultrabook-ul va fi “zvelt si usor”, incluzand insa putere mare de calcul si procesoare rapide. “Acestea vor putea sta tot timpul deschise, conectate la Internet, mult mai rapide si, credem noi, vor fi ceea ce ar fi trebuit sa fie tabletele din ziua de azi, cum ar fi iPad-ul Apple”, a declarat Tom Kilroy, senior vice president la Intel.

Ecranul de rezolutie inalta va avea 11,6 inci, boot-area se va realiza aproape instantaneu si autonomia bateriei va fi “foarte ridicata”. Iesirea din modul "sleep" se realizeaza in 2 secunde. Grosimea laptop-ului Asus este de 17 mm (in cea mai groasa portiune – n.r.) si greutatea e de 1,1 kg. Laptop-ul-tableta va rula procesor Intel i7.

Procesoarele Intel sunt prezente in 80% din computerele din intreaga lume insa compania americana nu a reusit sa le adapteze pentru smartphone-uri si tablete, pierzand teren pe aceste segmente. Producatori precum Motorola si Apple aleg procesoarele britanice ale celor de la ARM Holdings.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri