Compania GECAD NET a lansat astazi sub marca Sentinet un nou pachet tehnologic de securitate destinat companiilor, indiferent de dimensiunile acestora sau de domeniul lor de activitate. Sentinet este creat pe baza experientei unice pe care GECAD a obtinut-o in ultimii 12 ani in industria securitatii informatice.

Sentinet cuprinde servicii profesionale de securitate IT oferite pe baza unei tehnologii proprii inovatoare. Conceptul si tehnologia care stau la baza Sentinet au fost dezvoltate de specialistii GECAD NET in aproape doi ani, cu o investitie de peste 1,5 milioane de euro. Serviciile care imbraca aceasta tehnologie sunt sustinute de o intreaga echipa de consultanti certificati in securitate IT.

Implementarea tehnologiei la compania-client nu presupune decat instalarea in reteaua acesteia a unui sistem care are rolul de a monitoriza infrastructura, de a detecta potentialele amenintari si de a alerta cu privire la aparitia lor acea persoana care este responsabila cu securitatea informatica in cadrul respectivei firme.

Sentinet nu opereaza de la distanta in reteaua clientului. Este o unealta care il ajuta pe acesta sa asigure o securizare mai buna infrastructurii informatice de care dispune, explica Gabriela Mechea, Director General la GECAD NET.

Sentinet are mai multe module care permit printre altele evaluarea vulnerabilitatilor (vulnerability assessment), detectarea intruziunilor (intrusion detection system), detectarea virusilor (antivirus) dar si un modul de raportare si unul de monitorizare a infrastructurii clientului. in functie de necesitatile companiei-client, Sentinet poate fi personalizat in asa fel incat sa-i ofere acestuia exact modulele tehnologice si serviciile de securitate de care are nevoie.

Pentru Sentinet nu este nevoie de licenta. Sentinet se poate achizitiona pe baza de abonament lunar, valoarea acestuia fiind influentata de dimensiunile infrastructurii informatice a companiei-client si de necesitatile de securitate ale acesteia.

Sentinet a fost testat pana acum in 8 companii romanesti, din diverse domenii de activitate, de la cel farmaceutic pana la cel alimentar sau bancar.

Sentinet este o investitie strategica pe termen lung si avem incredere ca va deveni de real succes pe piata romaneasca. De asemenea, ne dorim ca Sentinet sa fie recunoscut si la nivel regional pana in 2007, afirma Radu Georgescu, presedinte al Grupului GECAD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri