Casa de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al Boom TV, a anuntat incheierea tranzactiei prin care Romtelecom a preluat baza de clienti si activele companiei, transmite Mediafax.

"Romtelecom deja a virat un avans din pretul tranzactiei, urmand ca suma finala a tranzactiei sa fie stabilita la finalul procesului de migrare al clientilor. (...) Migrarea clientilor catre platforma DOLCE TV va incepe in luna iunie si se va realiza gradual pe parcursul catorva luni", se arata intr-un comunicat al casei de insolventa.

Unicredit Bank, cel mai mare creditori garantat, isi va recupera astfel o mare parte din creante, conform sursei citate.

In luna martie, Romtelecom, companie detinuta de grupul elen OTE, a anuntat ca a incheiat cu DTH Television Group contractul pentru achizitia activelor si a bazei de clienti Boom TV, pretul total al tranzactiei urmand sa fie stabilit in functie de numarul de clienti preluati.

Platforma Boom TV a fost lansata in aprilie 2006, fiind a cincea platforma de televiziune digitala de tip Direct to Home (DTH) din Romania, alaturi de Digi TV (operata de compania de cablu RCS & RDS), Focus Sat (operata de compania de cablu UPC), AKTA (operata de Digital Cable Systems) si Dolce (operata de Romtelecom).

In martie 2009, numarul de clienti al Boom TV a depasit pragul de 230.000, iar la finele anului trecut a coborat sub nivelul de 100.000, in conditiile in care piata de profil numara aproape 6 milioane de utilizatori.

Primii trei jucatori sunt RCS&RDS, UPC Romania si Romtelecom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri