Actiunile Nokia au continuat sa scada accelerat si miercuri, cu aproape 10%, dupa un declin de 18% in sedinta precedenta de tranzactionare, si au ajuns la minimul din ultimii 13 ani, ca urmare a inrautatirii estimarilor grupului privind rezultatele financiare, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Analistii au redus preturile tinta ale titlurilor producatorului finlandez de telefoane mobile, ingrijorati de avertismentul grupului privind profitul si de capacitatea de a recupera din cota de piata pierduta.

Cotatia Nokia a scazut, miercuri, cu 9,6% pana la 9:30 GMT, la 4,3 euro.

Nokia a nuntat, marti, ca vanzarile de telefoane mobile din trimestrul al doilea vor fi "substantial" sub nivelul estimat anterior si a renuntat la prognoza pentru anul in curs, invocand conditiile dificile din Europa si China.

Grupul face tranzitia la soft Microsoft de la platforma Symbian folosita in prezent, parte a unui proces de restructurare a diviziei de productie de telefoane, inceput in urma cu trei luni de directorul general, Stephen Elop.

Principala ingrijorare a analistilor este ca Nokia nu va putea sa recupereze o parte importanta a cotei de piata chiar dupa lansarea telefoanelor bazate pe softul Microsoft.

"Vom continua sa evitam actiunile Nokia, intrucat vanzarile de telefoane cu soft Symbian scad mai rapid decat ne asteptam si suntem sceptici ca noile telefoane Windows vor putea inlocui profiturile pierdute", a afirmat Stephen Patel, analist la compania Gleacher & Co.

Cocurenta dura din partea Apple si Google, dar si a producatorilor de telefoane mai ieftine scad vanzarile si preturile Nokia.

Firma japoneza de brokeraj Nomura a redus pretul tinta al actiunilor grupului de la 4,75 euro la patru euro si a mentinut recomandarea de "reduce" adresata investitorilor, in timp ce JPMorgan a coborat pretul tinta de la cinci euro la 4,25 euro. Credit Suisse a taiat pretul recomandat pentru titlurile Nokia de la 5,5 euro la patru euro.

Actiunile Nokia au inchis sedinta de marti pe bursa din Statele Unite in scadere cu 14,4%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri