Prin achizitia unui pachet de 49% din actiunile ContentSpeed, un producator local de soft pentru comertul electronic, Senior Software, furnizor de solutii IT de business pentru IMM-uri, va majora vanzarile online ale clientilor sai, a afirmat Daniel Toma, directorul general al companiei.
“Decizia a pornit de la nevoia clientilor Senior Software, distribuitori si producatori deopotriva, de a-si extinde vanzarea prin internet. In conditiile consolidarii canalelor de vanzari traditionale, comertul online va inregistra o explozie in urmatorii ani, crestere de care dorim ca toti clientii Senior Software sa beneficieze”, explica Daniel Toma (foto).

In prezent, ContentSpeed genereaza business de peste 37 de milioane de euro pentru clientii sai.

Anul trecut piata romaneasca de comert electronic a fost estimata la 200 de milioane de euro, iar pentru acest an este estimata sa creasca cu 20-30%.

Valoarea tranzactiei a fost de 20.000 de euro, la care se adauga investitii pentru anul 2011 in valoare de peste 120.000 de euro pentru cresterea companiei. ContentSpeed are noua angajati, urmand ca pana la sfarsitul anului numarul lor sa creasca la 20.

Producatorul de soft pentru e-commerce a fost lansat in 1999 si este detinut de sase antreprenori romani. In 2009 a inregistrat pierderi de circa 8.500 euro si venituri in jurul 48.000 euro, conform Ministerului de Finante.

Senior Software a avut afaceri de 1,2 milioane de euro anul trecut, iar in primul semestru din 2011 compania a obtinut o crestere cu 40% a cifrei de afaceri fata de acceasi perioada din 2010.

Pe platformele ERP (gestionarea resurselor intreprinderii) oferite de Senior Software sunt in prezent gestionate afaceri in valoare de 600 milioane de euro. Printre clientii companiei se numara UPS Romania, Walmark Romania sau Farmaceutica Remedia si Mirano International.

Senior Software are in prezent 52 de angajati, in Bucuresti si in Constanta, unde compania are un punct de lucru operational). Actionarii majoritari sunt Daniel Toma si Lori Haiducescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri