Ericsson Romania, filiala locala a unui dintre cei mai mari furnizori de echipamente pentru telecomunicatii la nivel mondial, va semna pana la finalul acestui an sau in prima parte a anului urmator inca un contract de externalizare asemanator celui cu Romtelecom, a declarat Maurizio De Dominicis, presedintele companiei pe zona Balcanilor de Nord.
Furnizorul telecom este in prezent in negocieri cu operatorii telecom prezenti pe piata locala, iar in urmatorul an va fi semnat cu siguranta un contract de externalizare, insa oficialul Ericsson nu a putut preciza daca acesta va fi de aceleasi dimensiuni cu cel incheiat in 2009 cu Romtelecom.

Din ianuarie anul trecut, Ericsson Romania a preluat 400 de angajati ai operatorului care activau in departamentele de comutatie si electroalimentare.

Contractul semnat pe cinci ani este primul semnat de companie pe piata din Romania pentru servicii de administrare a retelei si totodata este cel mai mare contract de externalizare din telecomul romanesc. Astfel, cu tot cu angajatii preluati de la Romtelecom, compania a ajuns la aproximativ 1.200 de angajati.

In general, negocierile cu un operator dureaza intre sase si noua luni, insa in cazul Romtelecom discuatiile s-au derulat pe o perioada mai lunga.

Motivul pentru care Dominicis este sigur ca in curand filiala locala a Ericsson va incheia un nou contract de externalizare este faptul ca "operatorii vor sa faca economii".

"Piata are potential de a semna contracte chiar mai mari decat cel cu Romtelecom", adauga managerul.

Intre 2007 si 2010, Maurizio de Dominicis a fost seful Ericsson Romania, iar din ianuarie anul trecut gestioneaza operatiunile companiei din zona de nord a Balcanilor. Practic, acesta conduce 1.600 de angajati din Romania, Bulgaria, Moldova, Serbia, Macedonia si Muntenegru.

In ceea ce priveste diferentele dintre Romania si celelalte tari pe care le coordoneaza, Dominicis afirma ca pe piata locala de telecom exista o foarte puternica competitie, iar venitul mediu per utilizator (ARPU) este cel mai mic din regiune, mai exact in jur de 4-5 euro.

Iar, in contextul in care utilizatorii isi reduc tot mai mult consumul, operatorii si-au micsorat si in prima parte a acestui an investitiile in retea.

"Companiile sunt foarte precaute. Au proiecte, dar se gandesc foarte atent daca sa le inceapa sau nu acum", explica oficialul Ericsson.

Cu toate acestea, tara noastra este cea mai importanta in privinta numarului de angajati si a veniturilor in zona pe care o conduce.

Astfel, Ericsson Romania a insemnat anul trecut in jur de 50% din veniturile Ericsson North Balkans si aproximativ trei sferturi din numarul total de angajati de aproximativ 1.600 in regiune.

Compania a avut afaceri de 122,3 milioane de euro in 2009, pentru 2010 datele nefiind inca disponibile.

Principalii concurenti ai Ericsson pe piata locala sunt Alcatel-Lucent, Huawei, Nokia Siemens Networks, ZTE si Topex.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri