Microsoft a prezentat o versiune a urmatorului sistem de operare pregatit de companie, cu numele de cod Windows 8, iar unii producatori de PC-uri se plang deja de restrictiile impuse de companie pe gradul de implicare a tertilor in dezvoltarea produsului, scrie Mediafax.
Microsoft, cel mai mare dezvoltator de software din lume, ar trebui sa lanseze noul sistem pe piata in urmatoarele 18 luni, noteaza Reuters.

Principalele noutati aduse de urmatorul Windows sunt accentul pus pe functiile touchscreen si optimizarea pentru computere tableta, Microsoft incercand sa prinda din urma Apple pe aceasta piata aflata intr-o expansiune exploziva.

Directorul diviziei Windows din cadrul Microsoft, Steven Sinofsky, a precizat ca noul sistem nu are inca o denumire oficiala, Windows 8 fiind doar numele de cod. Mai multe detalii sunt asteptate in septembrie, la o conferinta a dezvoltatorilor de software.

Data lansarii noului sistem este secreta, dar produsul nu va fi gata pana la toamna. De obicei, Microsoft asteapta 24-36 de luni intre lansarile de versiuni majore de Windows, astfel ca data aparitiei pe piata a Windows 8 ar fi in intervalul octombrie 2011 - octombrie 2012.

Microsoft vrea sa integreze serviciile Skype de telefonie si videoconferinta pe internet in noul sistem de operare, dupa ce a cumparat luna trecuta compania cu 8,5 miliarde de dolari.

Gigantul software a indicat producatorilor de chip-uri care vor sa foloseasca Windows 8 pentru tablete ca trebuie sa lucreze cu un singur producator de PC-uri, pentru a accelera procesul de distributie, potrivit informatiilor publicate de Bloomberg si Dow Jones.

Unii producatori de PC-uri s-au plans ca ar putea "ramane pe dinafara" pe piata tabletelor cu noul sistem de operare Microsoft.

Pagina de start a Windows 8 este similara cu interfata Windows Phone 7, sistemul de operare pentru smartphone-uri, cu placi cu continut live care pot fi manipulate prin atingerea ecranului.

Compania promite ca sistemul va fi compatibil cu o gama larga de computere si gadget-uri, de la PC-uri traditionale la laptop-uri si tablete, primind comenzi atat prin touchscreen cat si prin tastatura si mouse.

Unii distribuitori taiwanezi de computere sunt ingrijorati ca restrictiile pe care se zvoneste ca ar urma sa le impuna Microsoft vor limita numarul producatorilor de tablete cu noul sistem de operare la acele companii alese de producatorii de chip-uri. In mod normal, distribuitorii isi pot alege liber partenerii de afaceri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri