Un server din SUA al Nintendo a fost atacat de hackeri, insa nu au fost compromise informatii ale companiei sau legate de clienti, acesta fiind pentru prima data cand gigantul nipon din domeniul jocurilor devine o tinta intr-o campanie globala de atacuri informatice, care au vizat si Sony.
Incidentul in care este implicata compania Nintendo este minor comparativ cu atacurile asupra retelei PlayStation Network si altor servicii ale rivalului Sony, potrivit cotidianului Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Incepand din aprilie, au fost compromise datele a peste 100 de milioane de clienti ai Sony.

Atacul asupra Nintendo nu a accesat nicio informatie sensibila si nu a generat probleme pentru operatiuni sau clienti, a anuntat compania.

Totusi, incidentul desfasurat la o alta companie importanta din domeniul jocurilor ridica semne de intrebare daca un serviciu online poate fi complet protejat de eventuale atacuri, noteaza publicatia.

Un grup de hackeri, denumit Lulzsec, care a afirmat anterior ca a spart unele site-uri Sony si a furat date despre clienti, a postat pe internet informatii provenind de pe un server Nintentdo.

Atacul vine in contextul lansarii de catre companie a unui nou serviciu online, Nintendo e-Shop, prin care utilizatorii vor putea cumpara si descarca jocuri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri