Cu iCloud, fisierele vor fi stocate pe terte servere, numite “cloud”, datele fiind automat sincronizate. Acest lucru inseamna ca acelasi continut este disponibil de pe orice gadget Apple, fara a ocupa spatiu pe hard disk-uri, scrie Bloomberg.

Practic, clientii Apple vor putea accesa contacte, fotografii, programe sau aplicatii de pe orice dispozitiv, inclusiv iPhone-uri, iPad-uri si PC-uri ce ruleaza Windows dar au instalate serviciul iTunes al Apple. De exemplu, o poza facuta cu iPhone-ul va putea fi accesata imediat si de pe iPad-ul sau Mac-ul aceluiasi utilizator.

Apple a incheiat recent o investitie de 1 mld. $ intr-un centru de date din Carolina de Nord care va servi ca structura principala a serviciului iCloud. Va ajuta device-urile sa sincronizeze calendare, contacte, e-mail-uri, melodii iTunes, fotografii, aplicatii si alte tipuri de fisiere.

Citeste si:
“Daca nu credeti ca suntem seriosi cu acest business, va inselati”, a spus Steve Jobs, aratand fotografii cu data center-ul.

Apple concureaza pe segmentul de cloud computing cu Amazon.com, cel mai mare retailer online, dar si cu software-ul Android al Google, ambele companii fiind interesate de integrarea acestei tehnologii.

iCloud va fi disponibil spre download gratuit odata cu lansarea noii versiuni a sistemului de operare, toamna aceasta. Aplicatia va permite spatiu gratuit de stocare de 5 Gb per utilizatori plus spatiu nelimitat pentru aplicatii achizitionate de pe iTunes dar si carti digitale.