Mihai Ghyka, 39 de ani, fost director general la Bergenbier, preia din 20 iunie functia de chief commercial officer consumer business unit (director comercial pe segmentul rezidential) in cadrul Vodafone Romania, al doilea jucator pe piata locala de telecomunicatii.
El il va inlocui pe Karsten Wildberger, care va pleca din companie si isi va continua cariera cu un nou rol in cadrul Vodafone Group.

Karsten s-a alaturat echipei Vodafone Romania in anul 2006, in pozitia de Chief Financial Officer, si doi ani mai tarziu, a fost promovat Chief Commercial Officer, rol din care a condus toate operatiunile comerciale pe segmentul Consumer.

Anterior, Mihai Ghyka a fost presedinte si director general al Bergenbier Romania(fostul InBev) si a lucrat, mai mult de zece ani, in departamentele Financiar si Marketing ale aceleiasi companii, atat in Romania, cat si in regiunea Balcani. Mihai Ghyka a fost “Eisenhower Fellow Romania” in anul 2009, in Statele Unite.

Astfel, managerul intra intr-o industrie diferita de cea in care a lucrat pana acum, dar la fel de competitiva, sectorul telecom si cel al berii fiind printre domeniile in care concurenta intre jucatori este dinter cele mai mari.

Pe de alta parte, Ghyka preia functia de director comercial al operatorului intr-un moment in care compania si-a diminuat afacerile, profitabilitatea si numarul de clienti, dar in care creste tot mai mult competitia pe un segment: cel de internet mobil.

“Sunt onorat sa ma alatur echipei Vodafone Romania. Am fost dintotdeauna un utilizator fidel al brand-ului Vodafone, pentru care am o mare admiratie. In procesul de recrutare, am intalnit manageri vizionari, hotarati sa continue dezvoltarea brandului si a afacerii. Sunt convins ca vom face echipa buna impreuna si vom continua sa aducem compania mai aproape de nevoile clientilor”, a declarat Ghyka.

El a mai spus, pentru wall-street.ro, ca piata telecom este una extrem de dinamica si concurentiala si reprezinta o provocare pentru orice manager.

"Pozitia de CCO Vodafone pe business-ul de consumer este o responsabilitate care ma stimuleaza si ma motiveaza, in acelasi timp. Am avut dintotdeauna o mare admiratie pentru brand, fiind de altfel client exclusiv Vodafone, pe parcursul anilor, si stiu din proprie experienta ca serviciile oferite de Vodafone sunt de o calitate deosebita. Nu in ultimul rand, o angajare se face pe baza unei comuniuni de valori umane si organizationale. Pe mine m-au cucerit oamenii pe care i-am intalnit la Vodafone, incepand cu CEO-ul companiei", a spus el.

Acesta este al doilea manager roman care pleaca de pe o functie foarte importanta din FMCG pentru o pozitie in domeniul telecomunicatiilor.

In februarie anul trecut, UPC Romania, al doilea operator de televiziune de pe piata locala, l-a numit ca director comercial pe segmentul rezidential pe Dragos Militaru, manager care timp de 15 ani ocupase functii de conduce in cadrul Coca-Cola HBC si The Coca-Cola Company.

Vodafone Romania, divizie locala a grupului britanic Vodafone., avea 9,19 milioane de clienti la finalul lui martie anul acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri