Oamenii de afaceri Sebastian Ghita si Iulian Stanciu au contractat doua imprumuturi in valoare totala de 4 milioane de euro de la BRD-Groupe Societe Generale si UniCredit Tiriac Bank, bani care vor fi folositi pentru capitalizarea retailerului de electronice si IT Flanco Retail.
Imprumuturile sunt de cate 2 milioane de euro fiecare si au fost garantate cu actiunile firmei Asesoft Web, detinuta in mod egal de catre Ghita si Stanciu.

"Contractul cu BRD a fost semnat in luna mai, iar cel cu UniCredit in iunie. Banii vor sustine dezvoltarea operatiunilor Flanco Retail. O operatiune similara a fost realizata in 2009, cand am capitalizat magazinul online emag.ro cu suma de 3 milioane de euro printr-un credit contractat de la BRD", a declarat Iulian Stanciu, citat de Mediafax.

Asesoft Web este firma prin care cei doi au preluat, in septembrie 2010, un pachet de actiuni reprezentand 60% din capitalul social al Flanco Retail, firma care opereaza business-ul Flanco International.

La vremea respectiva, Ghita si Stanciu au anuntat ca intentioneaza sa faca o infuzie de capital de 4 milioane euro pentru dezvoltarea companiei.

Flanco Retail este unul dintre cei mai importanti retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Flanco Retail opereaza magazinele Flanco si Flanco World, care numara 75 de unitati.

Cu un capital social de 3,74 milione de lei, Flanco International este controlata integral de Flamingo International si a intrat in procedura de insolventa in decembrie 2009, la fel ca si asociatul unic.

In decembrie 2009, ING Bank Romania a declansat procedura de executare silita asupra Flamingo International, Flamingo Computers, Flanco International si Flamingo Distribution Center.

Decizia a venit in urma esecului conducerii Flamingo de a respecta termenii intelegerii incheiate in noiembrie 2009 privind restructurarea unei linii de credit de 17,5 milioane euro de la ING Bank.

Datoriile Flanco International au atins 23 milioane de euro, iar la nivel de grup au ajuns la 61,85 milioane de euro, potrivit datelor Casei de Insolventa Transilvania, din care creditorii ar fi putut recupera cel mult de 20 milioane de euro.

Flamingo are un capital social de 77,9 milioane de lei, divizat in 779 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Dragos Cinca, fondatorul retailerului, care detine, potrivit celor mai recente raportari, 25,19% din titluri.

Midfair Management Services SRL Bucuresti controleaza 21,96% din actiunile Flamingo, iar societatea Nova Trade, detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, are o participatie de 14,95%.

In actionariatul Flamingo se mai regasesc Alexandru Ion Tiriac, cu 5,12%, si Flanco Holding, cu mai putin de 5% din capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri