RCS&RDS a revenit pe pierdere, dupa un profit net de 50 mil. euro in 2009

Operatorul de telecomunicatii RCS&RDS a incheiat anul trecut pe pierdere, dupa ce in 2009 a consemnat un castig net de 211,83 milioane de lei (49,9 mil. euro), potrivit situatiilor financiare aprobate de actionari la finele lunii mai, scrie Mediafax.

"Se aproba ca pierderea inregistrata potrivit situatiilor financiare sa fie acoperita in anii ulteriori. Se aproba amanarea discutarii bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2011", potrivit datelor publicate de operator.

In 2009, afacerile companiei au avansat cu 16,4%, la 1,65 miliarde de lei (389,3 mil. euro), iar rezultatul exercitiului financiar a fost pozitiv, dupa ce in urma cu un an RCS&RDS a incheiat cu pierderi de 84,35 milioane de lei (22,9 mil. euro).

Cu o retea care acopera peste 200 de orase, RCS&RDS este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si prin satelit, telefonie fixa si mobila.

Principalii concurenti sunt UPC si Romtelecom pe zona serviciilor de telefonie fixa, internet si televiziune prin cablu si satelit.

Operatorul si-a inceput activitatea in urma cu 15 ani si este prezent si pe pietele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia si Serbia.

Compania RCS&RDS este controlata indirect de catre omul de afaceri Zoltan Teszari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Călătoriile în lumea post-COVID-19: Investiție de 300.000 de euro pentru Questo
Setari Cookie-uri