RCS&RDS va vinde anual sefilor si anumitor salariati sau reprezentanti ai firmelor din grup actiuni la un pret preferential, reprezentand cel mult 1% din actiunile societatii si/sau de la alte firme, daca sunt indelinite criteriile stabilite pe baza planului de afaceri, potrivit Mediafax.
"Se aproba acordarea unor avantaje sub forma dreptului de stock options plan catre anumiti salariati, categorii de salariati, directori, reprezentanti sau administratori ai societatilor din grupul RCS&RDS, in vederea stimularii managementului si a angajatilor cheie, prin distribuirea de actiuni la pret preferential, daca sunt indeplinite criteriile de performanta stabilite pe baza planului de afaceri si indicatorilor tehnico-economici generali, urmand sa fie afectat un numar de actiuni corespunzator procentului de cel mult 1% anual din actiunile societatii si/sau din capitalul social al unor societati ale grupului RCS&RDS, inclusiv actiuni proprii detinute sau care urmeaza sa fie dobandite de societate in vederea alocarii acestora conform planului", se precizeaza in prima hotarare adoptata la sedinta extraordinara a actionarilor RCS&RDS din 26 mai.

Totodata, actionarii operatorului, controlat indirect de catre omul de afaceri Zoltan Teszari, au aprobat dobandirea actiunilor/partilor sociale de catre RCS&RDS din capitalul social al altor societati din grupul RCS&RDS si/sau dobandirea de actiuni proprii in vederea alocarii catre beneficiarii dreptului de stock options plan.

Consiliul de administratie si Zoltan Teszari, reprezentantul actionarilor, vor stabili persoanele/posturile din managementul RCS&RDS care pot beneficia de dreptul la stock options plan, in aceasta categorie fiind inclusi presedintele si anumiti membri ai CA, anumiti directori/manageri/sefi de departamente sau ai structurilor organizatorice teritoriale, precum si anumiti angajati cheie ai societatilor grupului RCS&RDS, potrivit aprecierii CA.

Sistemul stock options plan va fi administrat de Zoltan Teszari si alti doi membri ai CA, care vor fi desemnati de catre CA impreuna cu Zoltan Teszari, se mentioneaza in document.

Potrivit hotararilor actionarilor, toti membrii CA au fost realesi in functie pentru o durata a mandatului de patru ani de la data adoptarii hotararii adunarii generale ordinare.

De asemenea, actionarii au aprobat ca presedintele CA al RCS&RDS, Alexandru Oprea, sa primeasca o remuneratie neta lunara de 20.000 de lei.

Vicepresedintii CA, Serghei Bulgac si Niculae Plesa, vor fi remunerati cu o suma neta lunara de cate 15.000 lei.

In cazul administratorilor Ioan Bendei si Mihai Dina, actionarii au stabilit o remuneratie neta lunara de cate 10.000 lei, iar pentru Michael Muellner si Marius-Catalin Varzaru cate 3.000 de lei.

"Totodata, se aproba ca orice alte beneficii sa poata fi acordate membrilor consiliului de administra?ie potrivit hotararilor adoptate de adunarea generala", se mai spune in document.

RCS&RDS a incheiat anul trecut pe pierdere, dupa ce in 2009 a consemnat un castig net de 211,83 milioane de lei, potrivit situatiilor financiare aprobate de actionari la finele lunii mai.

Cu o retea care acopera peste 200 de orase, RCS&RDS este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si prin satelit, telefonie fixa si mobila. Principalii concurenti sunt UPC si Romtelecom pe zona serviciilor de telefonie fixa, internet si televiziune prin cablu si satelit.

Societatea are un capital social de 42,2 milioane de lei, controlat de Cable Communications Systems (Olanda) - 88,9%, RCS&RDS - 5,04%, Zoltan Teszari - 2,03%, Csaba Ianos Ludescher - 1,1% si alte 15 persoane fizice cu participatii sub 1%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Printre cele 15 persoane fizice care detin actiuni la RCS&RDS se numara Valentin Popoviciu, director dezvoltare in cadrul operatorului, cu o participatie de 0,39%, si Ovidiu Ghiman, fost director comercial al societatii, in prezent directorul pentru strategie si dezvoltarea afacerii al Romtelecom. Ghiman detine un numar de 1.687.850 titluri, reprezentand 0,39% din capitalul social al RCS&RDS.

Operatorul si-a inceput activitatea in urma cu 15 ani si este prezent si pe pietele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia si Serbia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri