Apple pregateste pentru luna septembrie lansarea unui nou iPhone, care va avea un procesor mai puternic si o camera foto/video mai avansata, au declarat pentru Bloomberg doua surse apropiate situatiei, scrie Mediafax.
Telefonul va fi echipat cu procesorul A5 de pe iPad 2, si cu o camera de 8 megapixeli, fata de cea de 5 megapixeli de pe iPhone 4, au afirmat persoanele citate.

Apple testeaza de asemenea o noua versiune a tabletei iPad, care se lauda cu un ecran de rezolutie mai mare, a aratat una dintre surse.

IPhone-ul este cel mai bine vandut produs al Apple, generand jumatate din venituri trimestrul trecut.

Un chip mai rapid va permite procesarea mai accelerata a datelor si va consolida pozitia iPhone pe piata in raport cu smartphone-urile rivale lansate de companii precum Samsung si HTC pe platforma software Android a Google.

Noul telefon Apple va rula sistemul de operare iOS 5 prezentat recent de companie la o conferinta cu dezvoltatorii de software. Sistemul are functii imbunatatite de mesagerie si photo-sharing si poate rula pe toate gadget-urile mobile ale Apple, a spus una dintre surse. Pana la sfarsitul anului trecut, iPhone-urile, iPad-urile si iPod Touch foloseau versiuni usor diferite ale iOS.

Reprezentantii Apple au refuzat sa comenteze informatiile.

Compania a amanat prezentarea celui de-al cincilea iPhone pentru a coincide cu lansarea iOS 5, au afirmat sursele citate.

Firma de cercetare de piata IDC estimeaza ca piata smartphone-urilor va ajunge la un miliard de unitati vandute pana la sfarsitul anului 2015.

IDC anticipeaza ca Apple va avea o cota de piata de 18,2% in acest an, fata de 38,9% pentru telefoanele Android.

Apple este aproape de finalizarea unei versiuni mai ieftine si mai mici a iPhone, destinata consumatorilor din tarile emergente, au adaugat sursele. Acest gadget ar urma sa foloseasca chip-uri si ecrane de calitate apropiata actualului iPhone 4.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri