De ce este dezamagita piata dupa ce profitul si veniturile Oracle au crescut

Profitul Oracle a crescut cu 36% in perioada martie-mai, ultimul trimestru al anului fiscal 2010-2011, la 3,2 miliarde dolari, iar veniturile au urcat cu 13%, la 10,77 miliarde de dolari, insa rezultatele au dezamagit piata, din cauza scaderii vanzarilor de servere si profitului considerat prea mic, informeaza Mediafax.


Actiunile companiei au scazut cu 6% dupa anuntarea rezultatelor, care au propagat o unda de pesimism privind cheltuielile alocate de companii pentru investitii in tehnologie, transmite Reuters.

Investitorii din sectorul tehnologiei urmaresc atent rezultatele Oracle, deoarece periodele de raportare sunt desincronizate de calendarele concurentilor, compania fiind prima care ofera o vedere de perspectiva asupra situatiei din industria de profil din ultimele luni.

Grupul Micron Tehnology a raportat de asemenea joi rezultate dezamagitoare care, alaturate pesimismului generat de cifrele Oracle, au afectat semnificativ increderea investitorilor in sectorul tehnologiei in contextul unor conditii economice dificile, in special pe pietele europene.

Profitul net al Oracle a depasit cu 6% estimarile analistilor, dar investitorii sperau la o evolutie mai spectaculoasa, iar vanzarile de hardware au scazut cu 6%, la 1,15 miliarde de dolari.

In ultimele sase trimestre, Oracle a depasit asteptarile privind profitul in medie cu 10%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri