Facebook a depasit in luna mai pentru prima data site-urile Microsoft in Marea Britanie ca numar de utilizatori, urcand pe locul al doilea dupa Google, datorita interesului populatiei in varsta de peste 50 de ani pentru retelele sociale, potrivit unui studiu al UKOM/Nielsen, preluat de Reuters.

Numarul vizitatorilor Facebook din Marea Britanie a urcat in mai cu 7% fata de aceeasi luna a anului trecut, la 26,8 milioane, fata de 26,2 milioane pentru site-urile Microsoft, MSN, WindowsLive si Bing. In acelasi timp, Google a avut 33,9 milioane de vizitatori unici in Marea Britanie, informeaza Mediafax.

Audienta britanica a Twitter a urcat cu circa o treime, la 6,1 milioane de vizitatori.

UKOM/Nielsen noteaza ca numarul de pensionare britanice care au vizitat Twitter s-a dublat dupa scandalul privind aventurile extraconjugale ale fotbalistului Ryan Giggs.

"Cresterea ratingurilor acestor retele sociale este generata acum in principal de grupa de varsta 50+", a declarat directorul general al UKOM, James Smythe.

Facebook a atras in luna mai 140 milioane de vizitatori in Statele Unite (+12%). In Spania, numarul vizitatorilor site-ului a urcat cu 7%, in Franta cu 18%, in Italia cu 26%, iar in Germania cu 72%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Coronavirus: Youtube reduce calitatea streaming-ului în Europa
Setari Cookie-uri