Operatorul telecom Orange Romania a lansat marti, in exclusivitate, smartphone-ul HTC ChaCha, primul telefon care permite accesarea rapida a contului de Facebook prin intermediul unui buton dedicat. Telefonul are pretul de pornire de 49 euro, cu abonamentul Pantera 20, pe 24 de luni. Vezi “ce poate” noul terminal mobil.
Terminalul ruleaza Android 2.3.3 si permite sincronizarea telefonului cu informatii disponibile pe Facebook. In momentul in care se initiaza un apel catre un prieten cu care utilizatorul este conectat si pe Facebook, pe ecran apar statusul, fotografia de profil si notificarea apropierii zilei de nastere a acestuia. Totodata, toate conturile de email instalate pe telefon sunt imbinate intr-un singur inbox, iar mesajele si conversatiile Facebook sunt integrate in telefon si apar in cadrul aceluiasi inbox, alaturi de conversatiile traditionale.

Butonul Facebook se lumineaza in momentul in care exista posibilitatea de a posta continut – odata cu accesarea unei poze, scrierea unui mesaj ce poate fi actualizat ca status, ascultarea unei melodii si altele (vezi video de prezentare al lui Kostas Kastamonitis, commercialization product manager al HTC – n.r.).




Smartphone-ul este dotat cu tastatura QWERTY si ecran tactil de mici dimenisiuni fata de traditionalele smartphone-uri fara tastatura – 2,6 inci. Are doua camere foto, una de 5 MP cu autofocus, plasata pe spatele gadgetului, si una frontala care filmeaza la calitate VGA. Procesorul este de 800 Mhz si greutatea este de 120 g.

“La liber” terminalul depaseste 260 de euro.




Orange Romania este lider de piata cu 10,3 mil. clienti si venituri de 222 mil. euro in primul trimestru al anului curent. Principalii concurenti ai companiei sunt Vodafone Romania, Cosmote, precum si Romtelecom, RCS&RDS si UPC Romania.

Ce parere aveti de noul terminal? Credeti ca va avea succes? De ce (nu)?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri