Google a fost data in judecata in Franta de catre o companie locala, care ii cere daune de 295 milioane de euro pentru ca ar bloca concurenta sa obtina venituri din publicitate online si ar da intaietate site-urilor proprii in rezultatele serviciilor de cautare, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.
Compania 1PlusV, publisher web cu sediul in Paris, cere in reclamatia facuta la tribunalul comercial din capitala franceza si un ordin prin care Google sa fie obligata sa publice timp de trei luni, pe site-ul sau din Franta, detalii legate de "comportamentul anticoncurential".

"Google a aplicat timp de patru ani un numar de practici anticoncurentiale si un comportament lipsit de etica, astfel incat 1PlusV sa nu aiba capacitatea sa isi desfasoare afacerile si sa atraga publicitate. Aceste practici includ sufocarea companiilor concurente din sectorul tehnologic", arata un comunicat al 1PlusV.

Compania franceza a facut, anul trecut si in februarie, doua plangeri similare la autoritatile de reglementare din Uniunea Europeana, in care a sustinut ca Google discrimineaza asa-numitele site-uri de cautare pe verticala, precum 1PlusV.

Alte companii, intre care si Microsoft, s-au alaturat 1PlusV, solicitand evaluarea practicilor Google.

"Tocmai am primit reclamatia si nu putem inca sa o comentam", a declarat Al Verney, purtator de cuvant al Google din Bruxelles.

Autoritatile antitrust din Uniunea Europeana si Statele Unite investigheaza Google pentru a vedea daca discrimineaza alte companii in rezultatele serviciilor de cautare si impiedica alte site-uri sa atraga publicitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri