Utilizatorii de PC-uri trebuie sa iti scaneze computerele pana pe 3 februarie pentru a evita efectele distructive ale acestui nou virus.

Pe 3 februarie virusul intitulat Nyxem va sterge toate fisierele Word, Powerpoint, Excel si Acrobat din computerele infectate. Nyxem s-a raspandit promitand un continut pornografic celor care deschid fisierul atasat e-mailului care poarta virusul. Nyxem infecteaza mai intai computerul fara a il afecta, dar pe fiecare data de 3 a unei noi luni este programat sa stearga documentele din cele mai folosite aplicatii Windows.

El se raspandeste automat catre adresele existente in mailul infectat, precum si in computerele din retea. De asemenea, Nyxem incearca sa dezactiveze programul anti-virus instalat pe computerul infectat si de asemenea poate sa faca inutilizabile tastatura si mouse-ul.

Nyxem-E Windows a aparut pe 16 ianuarie si de atunci a afectat, potrivit BBCNews, milioane de computere din intreaga lume. Acest virus este cunoscut sub denumirilede Blackmal, MyWife, Kama Sutra, Grew si CME-24 virus.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Care a fost votata drept cea mai buna protectie antivirus a lui 2018?