McAfee, Symantec, Trend Micro, ICSA Labs si Thompson Cyber Security Labs isi unesc fortele pentru a pune la punct un standard antispyware. Standardul va duce la imbunatatirea produselor impotriva programelor-spion si la o mai buna protectie a clientilor
McAfee, Symantec, Trend Micro, ICSA Labs si Thompson Cyber Security Labs au anuntat astazi ca au ajuns la un acord pentru a crea metodologii comune de identificare si testare a tehnologiilor de combatere a fenomenului spyware. Ca urmare a acestei colaborari, clientii din categoria corporatiilor si a companiilor mari vor fi capabili sa adopte politici anti-spyware bazate pe o cunoastere mai ampla a fenomenului si a modalitatilor de combatere.

Fenomenul spyware este una dintre amenintarile informatice cu cea mai rapida evolutie si care pun in pericol din ce in ce mai des siguranta datelor companiilor si ale utilizatorilor individuali. Expertii in securitate estimeaza ca numarul amenintarilor de tip spyware creste anual cu o rata de 50-100%.

In prezent, pe piata este o confuzie destul de mare referitor la originile fenomenului spyware si eficienta instrumentelor de combatere a lui. Acest acord este un prim pas foarte important in dezvoltarea industriei si in atingerea punctului in care aceasta poate combate eficient fenomenul spyware in numele clientilor sai, furnizandu-le acestora un mediu mai sigur de actiune online, spune Larry Bridwell de la ICSA Labs.

Prin utilizarea unor standarde comune in evaluarea si testarea produselor antispyware, catacteristicile acestora vor fi mult mai usor de masurat iar clientii vor avea posibilitatea de a compara mai facil diferite solutii anti-spyware pentru a le adopta pe cele care raspund cel mai bine necesitatilor lor.

Produsele de securitate Trend Micro sunt distribuite in Romania de compania GECAD NET, companie care beneficiaza de cei peste 12 ani de experienta GECAD in securitatea IT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri