Contractul privind finantarea retelei de acces in banda larga la internet in zonele neacoperite de operatori va fi semnat in noiembrie, iar proiectul, care se ridica la 84 milioane de euro, va fi finalizat in termen de 24 de luni, a declarat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.


"Forma finala a proiectului a fost agreata de reprezentantii Comisiei Europene. Contractul, unul major pentru Romania, va fi semnat in noiembrie si va fi implementat in termen de 24 de luni. Ministerul va fi proprietarul retelei dar nu va fi si operatorul acesteia. Reteaua va fi concesionata operatorilor, in functie de prevederile legislatiei", a spus Vreme, citat de Mediafax.

El a adaugat ca, prin acest proiect, fiecare cetatean din Romania va putea sa acceseze internetul, in conformitate cu obiectivele politicii Uniunii Europene din acest domeniu.

Alocarea de catre Uniunea Europeana a celor 84 milioane de euro a fost obtinuta de Romania in urma adoptarii, in 2009, a Strategiei nationale de broadband, care urmareste ca toata populatia tarii sa aiba acces la servicii de internet in banda larga pana in 2013.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri