Contractul privind finantarea retelei de acces in banda larga la internet in zonele neacoperite de operatori va fi semnat in noiembrie, iar proiectul, care se ridica la 84 milioane de euro, va fi finalizat in termen de 24 de luni, a declarat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.


"Forma finala a proiectului a fost agreata de reprezentantii Comisiei Europene. Contractul, unul major pentru Romania, va fi semnat in noiembrie si va fi implementat in termen de 24 de luni. Ministerul va fi proprietarul retelei dar nu va fi si operatorul acesteia. Reteaua va fi concesionata operatorilor, in functie de prevederile legislatiei", a spus Vreme, citat de Mediafax.

El a adaugat ca, prin acest proiect, fiecare cetatean din Romania va putea sa acceseze internetul, in conformitate cu obiectivele politicii Uniunii Europene din acest domeniu.

Alocarea de catre Uniunea Europeana a celor 84 milioane de euro a fost obtinuta de Romania in urma adoptarii, in 2009, a Strategiei nationale de broadband, care urmareste ca toata populatia tarii sa aiba acces la servicii de internet in banda larga pana in 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri