Un numar de 24 de localitati se vor inscrie Ghiseul.ro, sistemul prin care cetatenii isi pot plati online taxele si impozitele, a declarat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme.
"Recent, localitatea Luncavita din judetul Tulcea s-a inscris in sistem. Alte 24 de localitati au solicitat inscrierea in sistem", a afirmat Vreme.

Practic, in prezent isi pot achita online taxele si impozitele cetatenii cu domiciliul in sectoarele 2 si 6 din Bucuresti, Targu Mures, Zalau, Pitesti, Brasov si Luncavita

Pentru efectuarea unei plati, cetateanul poate accesa sistemul printr-un user si o parola, pe care le va primi de la administratia locala. Site-ul este utilizabil de pe orice browser de internet (Explorer, Mozilla, Safari, Chrome, Opera etc.)

Sistemul National de Plata a Taxelor si Impozitelor cu cardul bancar - Ghiseul.ro a fost lansat la finalul lunii martie, iar pana la sfarsitul lui 2012, vor fi acoperite toate cele aproximativ 3.500 de administratii locale din tara.

In primele trei luni de la pornirea sistemului se inregistreaza in sistem orasele cu peste 150.000 de locuitori, iar in urmatoarele cinci luni vor fi integrate orasele cu pana la 150.000 de locuitori. Apoi, in ultima etapa (in cel mult sase luni) va urma integrarea comunelor si a institutiilor publice nevizate in primele doua etape.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri