News Corp, gigantul media detinut de omul de afaceri Rupert Murdoch, a vandut reteaua de socializare Myspace pentru 35 de milioane de dolari, aceasta fiind cumparata de cantaretul Justin Timberlake si agentia de publicitate Specific Media, scrie Reuters.
Conducerea grupului media isi dorea sa vanda reteaua pentru aproximativ 100 de milioane de dolari.

Valoarea tranzactiei este de peste 16 ori mai mica decat suma de 580 de milioane de dolari platita in 2005 de News Corp pentru achizitionarea site-ului.

La acel moment Myspace, o retea infiintata in 2003, era printre cele mai populare site-uri, insa intre timp reteaua a pierdut foarte multi utilizatori in fata Facebook, care are in jur de 600 de milioane de utilizatori.

In prezent, reteaua are in jur de 30 de milioane de utilizatori de trei ori mai putin fata de anul sau de varf, 2008.

Achizitia retelei de catre Justin Timberlake vine la un an dupa ce cantaretul a jucat un rol secundar in "The Social Network", un film despre istoria Facebook, cel mai important competitor al Myspace.

Sursa foto: Justintimberlake.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri