In urma cu patru ani, Apple a lansat primul model de iPhone, gadget-ul care a schimbat radical, in viziunea multora, industria smartphone-urilor. Vezi istoricul terminalului, ce a realizat acesta si care au fost punctele de inflexiune si de interes din evolutia sa intr-un infografic al Mashable.
In patru ani, iPhone a transformat “de la radacini” industria mobila. Desi unii pot discuta pe marginea a ceea ce Apple a inovat – touchscreen-urile si magazinele de aplicatii existau inca inainte de terminalul companiei americane – prea putini pot sa contrazica faptul ca aproape toate terminalele lansate dupa 29 iunie 2007 au avut ca target depasirea iPhone-ului.

Pe langa transformarea industriei, iPhone-ul a schimbat si Apple, ca si companiei. In 2007, Apple se axa pe iMac-uri, iPod si serviciul iTunes. iPhone-ul a introdus noi segmente de activitate pentru companie, ducand-o in directii diferite si extinzand-o.

Dupa cum puteti observa si in infografic, valoarea actiunilor Apple aproape s-au triplat in ultimii patru ani. Valoarea de piata a companiei se ridica in prezent la peste 300 mld. de dolari, peste Microsoft. Veniturile producatorului iPhone-ului le depasesc pe cele ale celui mai mare producator de software, ceva ce acum patru ani prea putini ar fi crezut.

Patru ani de la lansarea iPhone-ului, s-au schimbat multe in spatiul terminalelor mobile. Smartphone-urilor au devenit accesibile, destinele unor companii precum Nokia, RIM si Palm (detinut de HP in prezent) s-au schimbat in mod radical. Liderul pe segmentul sistemelor de operare mobile este Android al Google.

Un lucru pare insa a nu se schimba – interesul ridicat al publicului cand vine vorba de un nou model de iPhone. Zvonurile privind modelului iPhone 5 vor continua fara indoiala pe parcursul intregii veri.

Printre zvonurile de pe piata se numara faptul ca Apple pregateste pentru luna septembrie lansarea unui nou iPhone, care va avea un procesor mai puternic si o camera foto/video mai avansata. Telefonul va fi echipat cu procesorul A5 de pe iPad 2, si cu o camera de 8 megapixeli, fata de cea de 5 megapixeli de pe iPhone 4, au afirmat persoanele citate.

Profitul Apple pe al doilea trimestru fiscal a crescut cu 95% pana la 6 mld. $, in special datorita vanzarilor de iPhone-uri, in timp ce veniturile companiei s-au majorat cu 83%, pana la 24,7 mld. $.

Compania a vandut 4,7 milioane de iPad-uri in perioada mentionata. Apple a vandut 18,6 mil. iPhone-uri, dublu fata de 8,75 milioane cu un an in urma.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri