Sute de joburi la Arad: Americanii de la Panduit fac o fabrica de IT

Corporatia americana Panduit construieste la Arad o fabrica de echipamente IT in care va investi peste 3,2 milioane de euro in urmatorul an, investitia totala fiind de 6,5 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Viitoarea fabrica de echipamente IT a corporatiei Panduit este in constructie aproape de centura rutiera a municipiului Arad, parte din DN 7, iar oficialii companiei spun ca obiectivul va fi inaugurat peste un an, cand vor fi angajate 275 de persoane.

La inaugurarea santierului a fost prezent Mark Acklin, vicepresedinte operatiuni Panduit, care a declarat ca orasul Arad este primul loc din Europa in care compania americana a investit in productia de echipamente IT.

"A fost un proces de decizie indelungat pana cand am ales orasul Arad, pentru ca am vizitat multe locuri. Infrastructura si oportunitatile economice de aici ne-au convins ca este cea mai buna alegere pentru desfasurarea operatiunilor Panduit care vor deservi piata europeana si pietele emergente", a declarat Mark Acklin.

El a spus ca dezvoltatorul proiectului este compania Imotrust Arad, parte a Alber Holding, Panduit avand deja o colaborare cu firma aradeana din 2009, de cand a inchiriat, la marginea municipiului, o hala de 2.200 de metri patrati pentru producerea de componente IT.

Presedintele Consiliului Director al Imotrust, Ovidiu Bodre, a precizat ca hala de productie aflata in constructie va fi gata la mijlocul lui 2012 si va avea o suprafata de 10.500 de metri patrati, in urma unei investitii de 3,2 milioane de euro.

"Etapa a doua a investitiei presupune realizarea unei hale in oglinda, practic dublarea capacitatilor de productie, iar investitia totala va fi de aproximativ 6,5 milioane de euro", a declarat Bodre.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a afirmat ca in locul in care se construieste fabrica Panduit se va dezvolta o noua zona industriala a orasului, in urmatorii ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri