Producatorul de echipamente telecom Nortel Networks, aflata in faliment, a vandut patentele catre un consortiu format din sase jucatori printre care si Apple, Microsoft, Sony si RIM pentru suma de 4,5 miliarde de dolari, scrie Guardian.co.uk.
Printre marii perdanti se numara Google si Intel, companii care au participat de asemenea la licitatie.

Initial, balanta inclina in favoarea Google care, daca ar fi castigat, s-ar fi pozitionat si mai eficient pe segmentul telecom si in special pe smartphone-uri.

Rezultatul ar putea oferi Apple si Microsoft castig de cauza mult mai usor in cazul in care companiile vor fi chemate in instanta pentru incalcarea patentelor pe segmentul telecom, noteaza Guardian.co.uk. Daca Google ar fi castigat, s-ar fi aflat pe o pozitie mai buna pentru a se apara in fata jucatorilor ce acuza ca sistemul de operare Android incalca mai multe drepturi de autor.

Compania de stocare de date suedeza EMC a facut de asemenea parte din consortiul castigator.

Vanzarea a inclus peste 6.000 de patente si aplicatii pe segmente de wireless, wireless 4G, data networking, solutii optice, voce, Internet, semiconductori si altele. Licitatia s-a desfasurat din aprilie pana in prezent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri