Stefanos Theocharopoulos (42 de ani), cel care este directorul general al Cosmote Romania din ianuarie 2008, preia conducerea Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, au confirmat pentru wall-street.ro surse din Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.
Decizia numirii lui Theocharopoulos la sefia Cosmote si Romtelecom vine dupa ce Yorgos Ioannidis, CEO-ul Romtelecom, a anuntat ca de la 1 iulie se va retrage de la conducerea companiei.

Pe de alta parte, numirea unui director general comun celor doua companii are loc in contextul in care conducerea OTE si-a exprimat dorinta in urma cu o luna de a unifica cat mai repede operatiunile cei doi operatori.

In cazul in care Romtelecom si Cosmote ar fuziona, ar ajunge cel mai mare jucator de pe piata locala de telecomunicatii, intrecand astfel liderul in domeniu, compania Orange Romania. De exemplu, in 2010, cei doi operatori au avut impreuna un business de aproximativ 1,18 miliarde de euro, cu aproximativ 200 de milioane mai mult decat Orange.

Conducerea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale s-a intalnit astazi cu cea a OTE, grupul grec care detine Romtelecom si Cosmote, pentru a discuta despre viitorul sef al Romtelecom si listarea companiei pe bursa.

“Este cel mai mare succes al statului roman. Listarea Romtelecom va avea loc in maximum 12 luni”, a declarat pentru wall-street.ro, Marius Fecioru, secretar de stat in MCSI.

Acesta nu a dorit sa explice ce a vrut sa spuna prin faptul ca negocierile de astazi cu oficialii grupului OTE au fost cel mai mare succes al statului roman.

Cine este Stefanos Theocharopoulos:


Stefanos Theocharopoulos a fost numit in functia de CEO al Cosmote Romania in ianuarie 2008.

Acesta lucreaza pentru grupul OTE din 2006, cand a fost numit director executiv de dezvoltare a businessului in cadrul companiei OTEGlobe, membra a grupului OTE.

El a mai ocupat si pozitia de director executiv pentru tehnologie in cadrul OTE Investment Services.

Inainte de a se alatura grupului OTE, Theocharopoulos a detinut pozitii manageriale in companii precum O2 Germania, Dutchtone Olanda, Vodafone Grecia, Fujitsu Telecom Research Center Marea Britanie si Ericsson Hellas/Grecia.

Actualul sef al Cosmote Romania si Romtelecom este licentiat al Universitatii Sussex in Inginerie Electronica, detinand si o diploma de Master of Science in comunicatiimobile & comunicatii prin satelit din partea Universitatii din Westminster.

Citeste si: TO DO LIST pentru viitorul sef al Romtelecom: Mostenirea lui Yorgos Ioannidis



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri