Societatea Nationala de Radiocomunicatii va elimina 450 de posturi, din cele 1.950 existente in prezent, a declarat intr-o conferinta de presa ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, conform Mediafax.

De asemenea, Centrul National de Management al Sistemelor Informatice, Centrul National Romania Digitala si Centrul de Supercomputing vor fi comasate, operatiune care nu presupune desfiintarea de locuri de munca.

"Vom face o comasare intr-un centru de excelenta IT pentru Guvern, in care sa fie dezvoltate solutii informatice care sa opereze principalele platforme de e-guvernare. Aceste centru va deveni un instrument de consultanta pentru alte institutii ale statului in proiecte de dezvoltare a sistemelor informatice", a mai spus ministrul.

In ceea ce priveste concedierea celor 2.000 de oameni dintre cei 34.000 de angajati ai Postei Romane, procesul a demarat in aceasta saptamana.

"Avizele sunt luate si vom asista in urmatoarele doua luni la un proces accelerat de restructurare", a afirmat Vreme intr-o conferinta de presa.

Restructurarea Postei va implica desfiintarea a 7 sucursale, 146 de posturi de conducere si 454 subunitati, proces care va genera economii anuale de pana la 50 milioane de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri