De asemenea, Centrul National de Management al Sistemelor Informatice, Centrul National Romania Digitala si Centrul de Supercomputing vor fi comasate, operatiune care nu presupune desfiintarea de locuri de munca.

"Vom face o comasare intr-un centru de excelenta IT pentru Guvern, in care sa fie dezvoltate solutii informatice care sa opereze principalele platforme de e-guvernare. Aceste centru va deveni un instrument de consultanta pentru alte institutii ale statului in proiecte de dezvoltare a sistemelor informatice", a mai spus ministrul.

In ceea ce priveste concedierea celor 2.000 de oameni dintre cei 34.000 de angajati ai Postei Romane, procesul a demarat in aceasta saptamana.

Citeste si:

"Avizele sunt luate si vom asista in urmatoarele doua luni la un proces accelerat de restructurare", a afirmat Vreme intr-o conferinta de presa.

Restructurarea Postei va implica desfiintarea a 7 sucursale, 146 de posturi de conducere si 454 subunitati, proces care va genera economii anuale de pana la 50 milioane de lei.