SIVECO Romania isi face cunoscute planurile de dezvoltare institutionala avute in vedere in perioada 2006-2010
In incinta Casei NATO din Bucuresti, a avut loc Marti, 31 Ianuarie 2006, intalnirea companiei SIVECO Romania cu reprezentantii presei scrise si ai audio-vizualului. Desfasurata intr-un cadru extrem de cordial, intalnirea a devenit deja traditionala si a reunit atat publicatii de specialitate din Tehnologia Informatiei cat si cotidiene si saptamanale de afaceri. intalnirea s-a constituit intr-un forum de discutii interesante, un loc in care managementul SIVECO Romania a facut publice rezultatele inregistrate pe parcursul anului care tocmai s-a incheiat precum si obiectivele pe care le are in vedere in perioada imediat urmatoare.

Scopul principal al evenimentului a fost acela de a expune celor prezenti rezultatele financiare de exceptie pe care SIVECO Romania le-a obtinut anul trecut, compania inregistrand o cifra de afaceri de 37.6 milioane de dolari, ceea ce se inscrie in ritmul anual de crestere al companiei cu 40%, in conditiile in care ritmul mediu de crestere economica a fost de doar 4%. Previziunile pentru anul in curs sunt la fel de optimiste, estimandu-se o crestere a cifrei de afaceri cu 20% fata de 2005.

Rezultatele obtinute anul trecut demonstreaza ca strategiile pe care le-am conceput si aplicat functioneaza si lucrul cel mai important, ca solutiile SIVECO Romania sunt in continuare apreciate si cautate.', a declarat Irina Socol, directorul general SIVECO Romania, continuand: Intentionam sa ne concentram asupra verticalelor de piata cu potential mare de dezvoltare, astfel incat tehnologiile si produsele noastre sa ajunga la cat mai multi utilizatori si sa patrunda pe cat mai multe piete specializate.

Anul 2005 a marcat si consolidarea pozitiei SIVECO Romania de lider national pe piata solutiilor informatice pentru afaceri EAS (Enterprise Application Suites), compania detinand o cota de 18,7% din acest segment de piata. De asemenea, studiile recente au plasat SIVECO Romania in avangarda dezvoltatorilor si integratorilor de sisteme informatice, in conditiile in care competitia se poarta cu multinationale de renume.

De asemenea, SIVECO Romania a ocupat in 2005 o pozitie importanta in industria locala a serviciilor IT cu o cota de 9,2%, clasandu-se totodata pe primul loc in randul dezvoltatorilor de aplicatii dupa specificul si cerintele clientilor - cu o cota de piata de 28,4% si pe primul loc la categoria Consultanta si Customizari - cu o cota de piata de 22,7%.

infiintata la inceputul anului 1992, compania SIVECO Romania SA este in prezent cea mai importanta firma producatoare de software din tara, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii. Ca urmare a peformantelor de exeptie pe care le-a obtinut de-a lungul celor 14 ani de existenta, SIVECO Romania a reusit atragerea unor investitori strategici, intre actionarii sai numarandu-se in prezent, alaturi de SIVECO Netherlands B.V. si Intel Capital si Polish Enterprise Fund V. De altfel, aceasta infuzie de capital de 12 milioane de dolari, a reprezentat cea mai mare investitie facuta pana in acest moment intr-o firma de IT din Romania.

Pentru SIVECO Romania, anul 2005 a mai insemnat si includerea in portofoliul sau a unor clienti de referinta ce provin din domenii de activitate diverse, atat din sectorul industrial si comercial cat si din administratia publica sau mediul academic. Astfel, SIVECO Romania a contribuit la informatizarea unor mari unitati industriale precum AEROSTAR Bacau, MEVA Arad, ALRO Slatina, PETROM, Rafo Onesti, Astra Bus Arad, General Turbo, Romanceram Roman, Uztel Ploiesti si a colaborat cu organizatii private importante ca Orange Romania, Raiffeisen Bank, Citibank, Dobrogea Biscuit, URSUS Breweries, Carpatair, Metacom Group, Anticoroziv, Congaz Constanta, etc. De asemenea, anul trecut a coincis cu extinderea proiectelor majore aflate in derulare cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Petrom si MedC si finalizarea celei de-a III-a etape a proiectului SEI si demararea celei de-a IV-a.

Daca in prezent produsele SIVECO Romania sunt utilizate de catre 450 de beneficiari interni si 1800 de clienti din alte 35 de tari ale lumii, pentru anul in curs compania isi propune atragerea a 120 de nume noi in portofoliul sau de clienti.

Considerand ca instruirea de tip eLearning a devenit o conditie obligatorie pentru succesul fiecarei companii sau viitor angajat, SIVECO Romania SA a creat tehnologia AeL cu intentia de a ajuta la cresterea eficientei resursei umane, atat la nivel individual - prin dezvoltarea platformei AeL Educational dedicata mediului academic, cat si institutional - prin dezvoltarea la inceputul anului 2005 a platformei AeL Enterprise dedicata mediului de afaceri si institutiilor publice. Platforma AeL este o tehnologie ce si-a castigat renumele national si international, dobandind numeroase premii si recunoasteri de prestigiu precum: IST Prize, World Summit Award si eEurope Awards for eGovernment.

Consecventa misiunii si obiectivelor pe care si le-a asumat inca de la infiintare si anume sa devina principalul dezvoltator, furnizor si integrator de solutii EAS, eLearning, eHealth si eBusiness din Romania precum si leader regional in furnizarea de solutii si servicii IT, SIVECO Romania si-a declarat intentia de a-si extinde reteaua de parteneri in vederea atingerii acestui obiectiv ambitios. in plus, se va urmari si consolidarea relatiei de parteneriat cu partenerii traditionali ca IBM, HP, Bull, Oracle si Microsoft Romania.

La baza tuturor acestor succese sta o echipa bine consolidata, ce numara in prezent aproximativ 450 de angajati in care s-au investit in mod constant resurse financiare considerabile. Ca o recunostere a acestor eforturi pe care SIVECO Romania le depune in vederea imbunatatirii permanente a competentelor angajatilor sai, stau distinctiile primite din partea unor organizatii sau publicatii de prestigiu precum CODECS - Best Investor in People, TOP Capital Locul 9 in clasamentul celor mai buni angajatori si Bucharest Business Week Most Admired Company.

intrucat procentul cel mai mare al personalului SIVECO Romania (80%) este implicat in activitatile R&D, comparativ cu 10 procente care sustin activitatile de Marketing si Comerciale, 5 procente care supervizeaza operatiunile Financiar-Administrative si cele 5 procente care urmaresc asigurarea si controlul calitatii, Irina Socol a anuntat jurnalistii prezenti ca se vor continua si mai sustinut planurile de Cercetare Dezvoltare, urmand a fi investite sume mai mari decat anul trecut in aceasta directie. Am convingerea ca o crestere durabila a companiei noastre nu este posibila fara stimularea procesului creativ si inovativ al angajatilor si fara investitii constante in instruirea acestora., a declarat directorul General SIVECO Romania SA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri