Televoice, compania care detine brandul Evolio, lanseaza pe 25 iulie o tableta bazata pe sistemul de operare Android 2.2, care va costa aproximativ 1.500 lei in varianta wi-fi si 1.900 de lei in cea 3G.

Tableta va fi disponibila in retelele de retail pe 25 iulie, dar pana atunci se pot lansa precomenzi pe site-ul Evolio.

Produsul are un ecran de 24,6 centimetri, memoria interna flash tip SSD de 16 GB, care poate fi extinsa cu inca 32 GB pe suport MicroSD, cel mai rapid procesor disponibil pentru tablete: Nvidia Tegra 2, 1 Ghz Dual Core.

”Tableta noastra este un iPad killer intrucat ofera mai mult, la dimensiuni comparabile si la un pret corect. Iata ca si romanii pot lansa in piata un produs de inalta tehnologie, cu performante exceptionale”, Liviu Nistoran, CEO al companiei Evolio.

Managerul se asteapta ca produsul sa aiba succes deoarece vizualizeaza site-uri bazate pe platforma Flash (lucru pe care iPad nu-l poate face), are acces la un numar mai mare de aplicatii gratuite (Android Market fata de Appstore), are foarte mult continut limba romana (agregator de stiri, ziar electronic cu stiri in timp real, librarie virtuala cu ebooks, TV interacti), pune la dispozitie aplicatii business si servicii suport pentru accesarea de la distanta a unui computer, cloud computing, audio si videoconferinta multipunct.

Neura suporta Android 3.0, dar Evolio o comercializeaza deocamdata cu Android 2.2. (versiunea pentru Tablete), urmand ca cel mai probabil in septembrie, cand se va dispune de o versiune stabila de Honeycomb, aceasta sa fie oferita gratuita ca upgrade pe site-ul Evolio.

Dimensiunile tabletei sunt de 25x19x1,4 cm, iar greutatea este de 780 grame pentru versiunea 3G si 760 de grame versiunea Wi-Fi.

Evolio este un brand romanesc de IT&C care a fost lansat in 2007 si care comercializeaza produse GPS , netbook-uri, produse de comunicatii fixe si mobile, produse multimedia si accesorii.

Brandul este detinut de compania Televoice, cu afaceri de 3,5 milioane de euro anul trecut. La inceputul anului, Liviu Nistoran estima ca Televoice va ajunge la venituri de 6,3 milioane de euro in 2011.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »



Citeste si
Cum se traduce in business pasiunea unor romani pentru sailing