Avangate, companie de plati online de software la nivel international, parte a grupului Gecad, l-a numit din luna mai pe Carl Theobald in calitate de presedinte si CEO, acesta inlocuind-o in functia de director general pe Carmen Sebe care urmeaza sa fie director operational.
Carl Theobald are peste douazeci de ani experienta in industria de software perioada in care a detinut posturi de conducere atat in companii mari de software, cat si in start-up-uri in plina expansiune, fiind vicepresedinte la Oracle, fondator al RubiconSoft si vicepresedinte senior la Serena Software.

La Oracle, Theobald a contribuit la infiintarea diviziei de CRM, dezvoltand produse software pentru vanzari, marketing si comert electronic care au generat o crestere a veniturilor diviziei sale de peste zece ori in decursul a doi ani.

Cel mai recent, in calitate de vicepresedinte senior al diviziei de produse si servicii clienti, a lansat prima solutie SaaS (software as a service) la Serena Software, cumparata ulterior de Silver Lake Partners pentru suma de 1,2 miliarde dolari.

“Compania a inregistrat succese multiple, in special in regiunea EMEA. Vom continua sa mentinem acest succes si sa crestem prezenta globala a Avangate prin dezvoltarea operatiunilor companiei in America de Nord”, a afirmat Carl Theobald (foto), noul CEO al Avangate.

Carl Theobald face parte si din Consiliului Director al Avangate.

El va conduce o companie cu afaceri de circa 60 de milioane de euro anul trecut si care ar putea ajunge anul acesta la venituri de circa 72 de milioane de euro.

De asemenea, acesta urmeaza sa conduca Avangate intr-o perioada in care platforma trebuie sa se extinda puternic la nivel international, in special in SUA si Europa de Vest pentru a-si putea atinge targetul de a ajunge la tranzactii de aproximativ un miliard de dolari in 2015-2016 si de a se lista pe bursa Nasdaq.

“Faptul ca vanzatorii de software trebuie sa se adapteze cat mai rapid la comertul online si la nevoile canalelor de distributie aflate in plina evolutie reprezinta o oportunitate imensa pentru Avangate. Carl are o experienta valoroasa in industria de software si software as a service, inovatie de produs si dezvoltare a vanzarilor, care ne va duce spre ceea ce anticipam a fi o perioada de crestere exponentiala pentru Avangate”, afirma Radu Georgescu, antreprenorul care a pus bazele Gecad, grup din care face parte Avangate.

Acesta a vandut in februarie un pachet minoritar din companie catre fondul de investitii 3TS Capital Partners in urma careia platforma urma sa primeasca o investitie de patru milioane de euro.

Investitia este folosita pentru dezvoltarea operatiunilor companiei in America de Nord si Europa, dar si pentru lansarea de noi produse.

Carmen Sebe (foto)
, managerul care a condus compania din anul 2005, se ocupa de dezvoltarea internationala a operatiunilor si produselor companiei, concentrandu-se pe extinderea acestora, astfel incat compania sa indeplineasca obiectivele de expansiune globala.

“Pana acum ne-am orientat foarte mult pe pietele emergente (China, Rusia, Europa de Est) si pe viitor vrem sa ne concentram mai mult pe pietele care accepta produse mai scumpe si astfel veniturile noastre sa creasca. Ca sa ne listam in 2015-2016 trebuie sa ajungem la un anumit prag de venituri si acesta nu se poate atinge rapid decat adresandu-te unei piete care iti permite acest lucru, adica piata americana si Europa de Vest. In acelasi timp, ne uitam foarte atent la China, India si Rusia”, explica Sebe intr-un interviu recent pentru wall-street.ro.

Majorarea businessului ar putea veni atat din lansarea de noi produse, cat si din oferirea de servicii pentru care americanii sunt dispusi sa plateasca, spre deosebire de clientii din Europa de Est sau Asia. Printre aceste servicii se numara traducerea instructiunilor de achizitie a softului intr-o anumita limba, adaugarea de noi metode de plata, optimizari pentru carduri.

Avangate are in jur de 2.000-2.500 de clienti (companii de soft) din toate lumea, iar modelul de business presupune perceperea unui comision din valoarea produsui vandut de o anumita companie de software prin intermediul platformei sale.

In prezent, pentru aceasta platforma lucreaza 84 de angajati in patru birouri: in Romania, California, Germania si Taiwan. Dintre acestia, cei mai multi sunt in biroul de la Bucuresti, aici fiind angajati 76 de persoane. In Germania si Taiwan sunt cate un reprezentant.

Compania va ajunge pana la sfarsitului lui 2011 la in jur de 100-110 de salariati, cei mai multi urmand sa fie angajati in Romania.

Infiintata in septembrie 2005, Avangate este fosta divizie internationala a Gecad Epayment, companie de care a fost separata anul trecut dupa tranzactia incheiata de Radu Georgescu, presedintele grupului Gecad, cu grupul sud-african Naspers.

Pe de alta parte, in februarie anul acesta, fondul de investitii 3TS Capital Partners a cumparat prin 3TS Cisco Growth Fund un pachet minoritar din Avangate, compania primind astfel o investitie de 4 milioane de euro .

Citeste mai mult despre planurile de dezvoltare ale Avangate intr-un interviu acordat recent wall-street.ro de catre Carmen Sebe.

Avangate: Ne concentram pe zonele care platesc pentru produse mai scumpe
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri