Gigantul furnizor american de infrastructura IT&C Cisco va disponibiliza 15% din forta de munca si va vinde o fabrica de decodoare, ca parte din planul companiei de a reduce cheltuielile anuale cu 1 mld. $, scrie presa internationala.
Oficialii companiei au declarat luni ca vor disponibiliza 11.500 de oameni, mai mult decat cei cativa mii de angajati cati estimau anterior analistii. Disponibilizarile vin dupa ce John Chambers, directorul executiv, a declarat in aprilie ca Cisco “a iesit de pe drumul cel bun”.

Cisco avea 73.408 angajati la finalul trimestrului anterior. Compania va transfera 5.000 de angajati catre Hon Hai Precision Industry, companie taiwaneza care va cumpara fabrica de set-top box-uri din Juarez, Mexic.

Dintre ceilalti 6.500 de angajati ce urmeaza a parasi compania, 2.100 vor fi pensionati anticipat.

Anuntul a venit in aceeasi zi in care Borders Group Inc, al doilea cel mai mare lant de librarii din SUA, a anuntat ca se va inchide si astfel 11.000 de oameni isi vor pierde locul de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri