"Perioada de evaluare si contractare a proiectelor va dura aproximativ patru luni. Prin aceste proiecte, spitatele noastre vor ajunge la un nivel similar celor din vestul Europei din punctul de vedere al dotarii IT. Solutiie care vor fi implementate in aceste spitale se vor conecta la sistemele nationale care vor gestiona fisele pacientilor si retetele electronice, aflate in finantare la Casa Nationala de Sanatate", a adaugat Vreme.

In luna mai, Ministerul Comunicatiilor a lansat apelul de proiecte pentru Operatiunea 3.2.4 "Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", la nivel local.

Bugetul total alocat acestui apel de proiecte se ridica la 15 milioane de euro, potrivit lui Vreme.

Scopul Operatiunii 3.2.4 este dezvoltarea serviciilor medicale prin implementarea unui sistem informatic integrat, asigurand accesul cetatenilor si personalului medical la servicii informatice de tip e-sanatate.

Beneficiarii acestui proiect au fost unitatile sanitare publice cu personalitate juridica proprie.

Citeste si:

Ministrul Comunicatiilor a amintit si de proiectul de dezvoltare a infrastructurii de banda larga in zonele defavorizate, care va beneficia de finantare nerambursabila de 84 milioane de euro.

"Proiectul a fost prezentat reprezentantilor Comisiei Europene, cu toate avizele necesare, atat din partea expertilor locali, cat si din partea expertilor ai Uniunii Europene. Speram ca, in noiembrie sau decembrie, sa semnam contractul de finantare si, in termen de 24 de luni, sa finalizam proiectul", a spus Vreme.

Prin intermediul acestui proiect vor fi acoperite minimum 90% din cele 3.648 zone defavorizate din Romania, care vor avea astfel acces la o retea de comunicatii in banda larga.