Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat ca au fost depuse peste 180 de cereri pentru finantarea cu fonduri europene a unor proiecte destinate introducerii de solutii IT in domeniul medical, din care, dupa evaluare, vor fi acceptate circa 50, bugetul fiind de 15 milioane euro, transmite Mediafax.
"Perioada de evaluare si contractare a proiectelor va dura aproximativ patru luni. Prin aceste proiecte, spitatele noastre vor ajunge la un nivel similar celor din vestul Europei din punctul de vedere al dotarii IT. Solutiie care vor fi implementate in aceste spitale se vor conecta la sistemele nationale care vor gestiona fisele pacientilor si retetele electronice, aflate in finantare la Casa Nationala de Sanatate", a adaugat Vreme.

In luna mai, Ministerul Comunicatiilor a lansat apelul de proiecte pentru Operatiunea 3.2.4 "Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", la nivel local.

Bugetul total alocat acestui apel de proiecte se ridica la 15 milioane de euro, potrivit lui Vreme.

Scopul Operatiunii 3.2.4 este dezvoltarea serviciilor medicale prin implementarea unui sistem informatic integrat, asigurand accesul cetatenilor si personalului medical la servicii informatice de tip e-sanatate.

Beneficiarii acestui proiect au fost unitatile sanitare publice cu personalitate juridica proprie.

Ministrul Comunicatiilor a amintit si de proiectul de dezvoltare a infrastructurii de banda larga in zonele defavorizate, care va beneficia de finantare nerambursabila de 84 milioane de euro.

"Proiectul a fost prezentat reprezentantilor Comisiei Europene, cu toate avizele necesare, atat din partea expertilor locali, cat si din partea expertilor ai Uniunii Europene. Speram ca, in noiembrie sau decembrie, sa semnam contractul de finantare si, in termen de 24 de luni, sa finalizam proiectul", a spus Vreme.

Prin intermediul acestui proiect vor fi acoperite minimum 90% din cele 3.648 zone defavorizate din Romania, care vor avea astfel acces la o retea de comunicatii in banda larga.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri