Parlamentul va dezbate in septembrie noile drepturi ale utilizatorilor de telecomuncatii, printre acestea numarandu-se dreptul de a se transfera la alt operator fara a schimba numarul de telefon sau cel de a avea protectie mai buna pentru datele personale online, au afirmat oficialii Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Anuntul MCSI vine dupa ce Comisia Europeana a anuntat in acesta saptamana ca a inceput procedura de infringement impotriva Romaniei si a altor 19 state membre ale Uniunii Europene (UE) pentru intarzieri in implementarea legislatiei europene in domeniul telecomunicatiilor.

Cele 20 de state UE avertizate de Comisia Europeana trebuiau sa anunte pana la 25 mai ce masuri au luat pentru implementarea noilor reglementari.

“Ministerul nu a fost instiintat oficial de catre Comisia Europeana referitor la declansarea procedurii de infringement pentru neimplementarea cadrul de reglementare in comunicatii. Dupa transmiterea scrisorii oficiale din partea Comisiei Europene, MCSI va avea la dispozitie doua luni de zile pentru a raspunde sesizarii institutiei europene”, au afirmat oficialii MCSI.

Primele discutii despre noile reglemenatari vor avea avea loc incepand cu luna septembrie a acestui an,

“Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale isi exprima convingerea ca proiectul de lege privind comunicatiile electronice va fi aprobat in timp util, astfel incat sa nu se ajunga in fazele urmatoare ale procedurii de infringement”, scrie in comunicat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Avertisment DUR al Orange, Vodafone si Telekom: Modificati OUG 114!