Producatorul chinez de computere Lenovo a dezvaluit miercuri trei noi tablete pe care le va vinde pe plan global, intensificand astfel concurenta pe un segment de piata dominat de Apple iPad, scrie Wall Street Journal.
Tabletele vor rula ori pe sisteme de operare Windows 7 ori pe Google Android, preturile de pornire fiind similare cu cele ale iPad-ului.

Lenovo a intrat astfel in randul unor companii precum Samsung sau Research In Motion, producatorul BlackBerry, oferind tablete pentru a isi diversifica linia de produse in cautarea de noi surse de venituri. In martie, Lenovo a inceput sa vanda o tableta in China, aceasta ruland pe sistem de operare Android.

Anuntul Lenovo vine dupa ce Apple a anuntat ca profitul pe al treilea trimestru fiscal a crescut de peste doua ori, pana la 7,31 mld. $, in parte si datorita vanzarilor bune de iPad-uri – triplare pana la 9,25 milioane unitati.

Noile tablete Lenovo, toate cu ecrane de 10,1 inci, sunt IdeaPad K1 (FOTO) pentru consumatori, ThinkPad pentru business si IdeaPad P1 pentru acasa si serviciu.

IdeaPad P1 ruleaza pe Windows 7 si se va lansa pe piata in trimestrul patru. Celelalte doua tablete ruleaza pe sistemul de operare Honeycomb al Android si vor fi disponibile la nivel global din trimestrul trei.

O versiune de 32 Gb a K1 pentru se va vinde cu 500 $ si va putea fi comandata incepand de joi. O versiune Wi-Fi a tabletei business se va vinde cu 480$.

Puteti vedea fotografii si mai multe date pe site-ul Lenovo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri