Profitul net al Intel a crescut cu 10% in trimestrul al doilea, la 3,2 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu 22%, la 13,1 miliarde de dolari, depasind asteptarile pietei, insa reducerea estimarilor companiei privind piata PC-urilor a eclipsat rezultatele solide, potrivit Mediafax.

Cel mai mare producator de microprocesoare din lume estimeaza ventiuri de 14 miliarde de dolari pentru trimstrul al treilea, de asemenea peste cifrele anticipate de analisti, insa actiunile Intel au coborat cu peste 1% la New York din cauza prognozei pesimiste a companiei privind piata PC-urilor, transmite Reuters.

Intel si-a redus estimarile privind cresterea vanzarilor de computere personale in 2011, ca volum, la 8-10%. Anterior, compania anticipa cresteri "de doua cifre".

Procesoarele Intel echipeaza circa 80% din computere personale la nivel mondial, insa gadget-urile mobile tot mai populare, precum smartphone-urile si tabletele, erodeaza piata laptop-urilor si cota de piata a companiei, care nu a reusit sa-si asigure o pozitie solida pe nisa exploziva a comunicatiilor mobile.

Divizia Atom, care se ocupa de produse pentru gadget-urile mobile, a inregistrat o scadere de 15% a veniturilor in trimestrul al doilea, la 352 milioane de dolari.

Intel anticipeaza conditii dificile pentru industria computerelor personale pe pietele dezvoltate, mature, insa priveste cu optimism pietele emergente.

Compania se astepata ca pretul mediu al chip-urilor vandute sa creasca, deoarece consumatorii din China si de pe alte piete emergente care isi cumpara primul computer se orienteaza catre produse de calitate ridicata, care sa reziste in timp.

Rezultatele solide ale Intel completeaza o saptamana buna pentru sectorul tehnologiei, dupa cifre peste stimari raportate de Apple si IBM in ultimele zile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri