Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, si-a diminuat cu aproximativ 267.000 de clienti intre aprilie si iulie anul acesta, compania inregistrand la 30 iunie aproximativ 8,93 milioane de clienti. Pe de alta parte, operatorul si-a majorat venitul mediu per utilizator (ARPU) cu aproximativ 11,6% la 8,8 euro.
Scaderea numarului de clienti fata de trimestrul anterior a fost determinata de continuarea deconectarilor de SIM-uri prepay inactive din baza de clienti a companie si de aplicarea unor noi standarde de raportare a numarului de utilizatori.

Pe de alta parte, veniturile din servicii au crescut cu 4,1% fata de ianuarie-martie anul acesta si au scazut cu 6,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Ne bucuram sa vedem semnale pozitive in performanta noastra din ultimul trimestru, cum ar fi cresterea veniturilor si a ARPU fata de trimestrul precedent, in pofida conditiilor dificile de pe piata. Unul dintre principalii factori care au contribuit la aceasta evolutie buna a fost cresterea continua a serviciilor de date mobile. Aceasta crestere a fost sustinuta de oferte ce au facut smartphone-urile si internetul mobil mai accesibile utilizatorilor”

Cresterea veniturilor a fost determinata de majorarea venitului mediu per utilizator (ARPU) la 6,8 euro, in crestere cu 11,6% fata de trimestrul precedent cand a fost de 6,1 euro. Acesta este cel mai mare ARPU inregistrat de Vodafone Romania din iulie-septembrie 2010.

Avansul a venit in special de pe segmentul de abonamente, utilizatorii platind in medie 13,9 euro pe luna intre aprilie si iunie, comparativ cu 12,4 euro intre ianuarie si martie anul acesta. Pe de alta parte, pe segmentul de cartele preplatite, utilizatorii au platit 2,5 euro in al doilea trimestru din anul acesta, fata de 2,3 in primele trei luni ale anului.

La finalul lui iunie abonatii reprezentantu 38% din totalul clientilor, iar utilizatorii prepaid, 62%.

Vodafone Romania este divizie a grupului Vodafone, este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu 381 milioane de clienti . Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri